Deze maand is de interieur en design winkel Ekster & Jay aan de Gierstraat geopend. De winkel wordt gerund door de Engelse Paul en Nederlandse Vincent, en is een waar genot voor personen die op zoek zijn naar unieke en originele eyecatchers voor in huis of om cadeau te doen.

Ekster-Jay-Haarlem-7

Ekster-Jay-Haarlem-2

Naast goed vertegenwoordigde Scandinavische merken, bergt Ekster & Jay ook zeker genoeg Nederlandse en andere Europese merken. Wat dat betreft is hun motto dan ook ’goed design kent geen grenzen’. De eigenaren hebben bewust voor Haarlem als locatie gekozen. Naast er zelf al 9 jaar te wonen, wilde zij Haarlem iets bieden wat volgens hen nog ontbrak.

Ekster-Jay-Haarlem-1

De naam van de winkel komt voort uit de liefde voor vogels. Beiden eigenaren koesteren deze liefde en wilde dit tot uiting brengen in de naam. De Ekster staat bekend als een verzamelaar van kostbare dingen om hun nest mee te decoreren. Jay is het Engelse woord voor Vlaamse Gaai, tevens familie van de Ekster, maar ook in verband met sentimentele waarde verwerkt in de naam. Daarnaast wilde Paul zijn Engelse roots mixen met de afkomst van Vincent. In het logo is er voor het lettertype Victorian gekozen, omdat ook de Victorianen gek waren op het verzamelen van huiselijke bezittingen. Hoe meer zij bezaten, hoe meer welgesteld, interessant en intelligent zij destijds over kwamen. Huis en nest op zijn mooist!

Ekster-Jay-Haarlem-6

Ekster-Jay-Haarlem-3

Met een achtergrond op het gebied van interieur, theater design en ervaring in retail, is Ekster & Jay een nieuw project en een extensie van creativiteit van de eigenaren. Paul en Vincent zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante items en merken. Op die manier blijft het aanbod exclusief en blijf je nieuwsgierig. Terug naar het echte winkelen, met vriendelijkheid hoog in het vaandel.

Ekster-Jay-Haarlem-4

Ekster-Jay-Haarlem-5

Bij Ekster & Jay vind je onder andere de volgende merken: Normann Copenhagen, Marimekko, Zusss, Done by Deer en nog veel meer!
Met het aanbod in zowel handige als mooi vormgegeven producten voor in huis kenmerkt de winkel zich als een snoepwinkel op het gebied van interieur design en accessoires!

Ekster-Jay-Haarlem-8

Ekster-Jay-Haarlem-9

Ekster & Jay
Gierstraat 10
2011GD Haarlem
Tel: 023-5835601
www.eksterandjay.com
www.facebook.com/Ekster-Jay

Openingstijden
Maandag: gesloten
Di t/m za: 10.00 t/m 18.30 uur
Zondag: 13.00 t/m 18.00 uur

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie