Als je de afgelopen week door de Barteljorisstraat bent gelopen kan het je niet ontgaan zijn: Fabienne Chapot is naar Haarlem gekomen. En hoe! Met een van onder tot boven roze geverfd pand, grote glazen ronde pui en binnen is het een fabulous shopparadijs. Dat Fabienne Chapot de winkelstraten wil opfleuren is wel duidelijk.

Van de kleding, tassen, portemonnees en schoenen word je echt vrolijk. Kleur, kleur, kleur en nog meer kleur. Het merk werkt alleen met kwalitatief goede stoffen en in het HQ in Amsterdam worden de prints zelf ontworpen. Laagje voor laagje worden die op de stoffen gezet, waardoor elke printje net weer een beetje anders is.

In de winkel word je geholpen door stylistes. Zij worden getraind alles af te weten van de producten, vertellen je graag meer over de technieken en stoffen en geven stylingadvies. Ook is er nagedacht hoe de kleding te showen in de winkel, want die ene print hang je natuurlijk niet zo maar naast de andere print. Van elk kledingstuk hangt er bovendien maar één in de winkel, zo komen ze het best tot hun recht. Dare to be bold. Dare to be feminine. And most of all, dare to imagine…

Het complete interieur is één grote ode aan de vrouw. Overal zijn ronde vormen terug te vinden. Van de tapijten tot het glas in de voorpui en van de ‘Ring for champagne’-bel in de paskamer tot de ‘kamerschermen’ waaraan de kleding hangt. Leuk weetje: het hout in de winkel, wortelhout om precies te zijn, is hetzelfde zoals in een Rolls Royce.

Meer Fabienne Chapot winkels zijn er alleen in Amsterdam, Antwerpen en Maastricht. Staat Haarlem toch mooi te pronken in dat rijtje. Daar zijn we trots op!

Fabienne Chapot
Barteljorisstraat 24
2011 RB Haarlem
Nederland
Tel: 023 8448239
www.fabiennechapot.nl
 
Openingstijden
Maandag: 13:00–18:00
Dinsdag: 10:00–18:00
Woensdag: 10:00–18:00
Donderdag: 10:00–21:00
Vrijdag: 10:00–18:00
Zaterdag: 10:00–18:00
Zondag: 12:00–17:00

Fotocredits: KASIA GATKOWSKA PHOTOGRAPHYHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké