In het kader van de jaarlijkse Dutch Sustainable Fashion Week vind je tot en met 28 oktober aan de Gedempte Oude Gracht 3 in Haarlem een fantastische fair fashion pop-up! In het karakteristieke oude pand van Banketbakkerij Vlaar kun je de komende weken van woensdag tot en met zaterdag kleding ruilen, gratis (!) workshops volgen en kennismaken met duurzame ondernemers uit de stad. Er is ook een route uitgestippeld langs andere groene winkels die meedoen met de Dutch Sustainable Fashion Week, te herkennen aan de groene kleerhanger van stoepkrijt op de tegels. Duurzame ondernemers uit de stad en gemeente Haarlem helpen je om bewustere keuzes te maken en de levensduur van je kleding te verlengen. Op naar een volledig circulair Haarlem in 2040!

 

Fair Fashion pop-up Haarlem - Dutch Sustainable Fashion Week - Gemeente HaarlemFair Fashion pop-up Haarlem - Dutch Sustainable Fashion Week - Gemeente Haarlem

 

1 miljoen kilo kleding

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in Haarlem gooien we elk jaar meer dan 1 miljoen kilogram kleding weg. Het is zo makkelijk om kleding langer te gebruiken of te kiezen voor duurzame alternatieven. Dat kan onder andere door vaker kleding te ruilen, te laten vermaken, er iets heel nieuws van te maken of nieuwe kleding te kopen van duurzame merken (en dit vervolgens natuurlijk goed te verzorgen).

 

 

Kleding ruilen en expositie

De pop-up is open van woensdag tot en met zaterdag. Neem een of meerdere kledingstukken (maximaal 5 stuks) mee die je niet meer draagt, maar die nog wel in goede conditie zijn. Lever de kleding gewassen en gestreken in tijdens de pop-up en ruil ze om voor iets ‘nieuws’. Wat kun je thuis laten? Ondergoed, sokken en accessoires. Voor de kledingruil hoef je je vooraf niet aan te melden! Je kunt gewoon even binnenlopen.

 

Fair Fashion pop-up Haarlem - Dutch Sustainable Fashion Week - Gemeente Haarlem

 

In de achterste ruimte van de Fair Fashion pop-up is op dit moment een tentoonstelling te zien van studenten van InHolland, natuurlijk ook met het onderwerp Fair Fashion. Volgende week is er weer een andere expositie. Daarnaast geeft De Snuffelmug in samenwerking met Spaarne Werkt een tweede kans aan vezels van oude kledingstukken die niet hergebruikt konden worden. Zij dagen Haarlemse bedrijven uit om een nieuw initiatief te verzinnen om dit materiaal te gebruiken. Natuurlijk het liefst voor innovatieve en creatieve doeleinden!

 

Fair Fashion pop-up Haarlem - Dutch Sustainable Fashion Week - Gemeente Haarlem

 

Workshops

Tijdens de Fair Fashion pop-up organiseert gemeente Haarlem in samenwerking met allerlei duurzame Haarlemse ondernemers super interessante, gratis bij te wonen workshops. Denk o.a. aan een workshop armbanden/tassen maken, plantenbakjes van oud leer creëren, een outfit maken van oude kleding of tafelkleden, mode illustraties maken of kleding patchen! Kijk voor het volledige programma, tijden en meer info op de website van gemeente Haarlem >

 

 

Alles geleend

Extra leuk: de pop-up zelf is óók duurzaam en circulair ingericht. De organisatie heeft alles geleend van lokale partners en niets nieuw gekocht. Met meubels en spullen van de Snuffelmug ism Spaarne Werkt, circulaire kledingrekken en modulaire meubels van Modair, duurzaam krijt van Paint it Yellow en prachtige bloemen van pluktuin de Plukweide. Want tsja, als je het dan doet… doe je het gelijk goed!

 

Fair Fashion pop-up Haarlem - Dutch Sustainable Fashion Week - Gemeente Haarlem

 

Kom dus zeker even naar de Fair Fashion pop-up van 5 tot en met 28 oktober 2023 aan de Gedempte Oude Gracht 3 in Haarlem. Neem kleding mee om te ruilen, doe mee met een workshop, laat je inspireren door exposities en ontmoet inspirerende ondernemers. Dan werken we samen door aan een groene, duurzame stad!

 

Contact

Fair Fashion pop-up
Gedempte Oude Gracht 3
2011 GK Haarlem
haarlem.nl/doetduurzaam

@haarlemcirculair

 

Openingstijden

Van 5 tot en met 28 oktober 2023.

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 10.00 – 17.00
Donderdag, 10.00 – 17.00
Vrijdag, 10.00 – 17.00
Zaterdag, 10.00 – 17.00
Zondag, gesloten

 

 

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met gemeente Haarlem.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké