Een stoffenwinkel in Haarlem: we hebben er weer één! Na het vertrek van Jan Sikkes moesten wij Haarlemse creatievelingen uitwijken naar andere steden of het internet, maar ideaal is dat natuurlijk niet. Gelukkig besloot stadsgenoot Gina Willems net op het juiste moment haar droom waar te maken en deze gezellige nieuwe stoffenwinkel in de Schagchelstraat te openen. Hier kunnen liefhebbers terecht voor de mooiste, zorgvuldig uitgezochte stoffen van goede kwaliteit én zijn er naailessen te volgen om (nog) meer te leren over deze kunst. Folk+fiber is daarmee een echte aanwinst!

 

 

Fiber

Alle stoffen bij folk+fiber worden door Gina zelf uitgezocht. Daarbij let ze altijd op kwaliteit en ambacht, en waar het kan ook op duurzaamheid. Gina vindt het erg belangrijk dat de stoffen betaalbaar zijn, fijn zijn om te dragen (comfortabel en zacht), maar ook goed voor planeet en mens. Waar mogelijk, koopt ze het liefst van de makers zelf. Fijn, want zo weet jij zeker dat je altijd een mooie én goede stof te pakken hebt als je hier shopt.

 

folk+fiber stoffenwinkel fournituren Haarlem

 

Liefde voor mode en mooie stoffen

Eigenaresse Gina is geen onbekende in de modewereld. Haar liefde voor kleding begon al vroeg, werd gevoed bij het AMFI en resulteerde in veel gave klussen in de modebranche. Als art director werkt ze (nu nog steeds) voor gave merken. Toch was het hebben van een eigen stoffenwinkel wel een droom die met folk+fiber uitkomt. Hier wil Gina haar liefde voor mooi materiaal en haar uitgebreide kennis delen met gelijkgestemden, zodat ook zij hun passie kunnen (her)vinden en dit het liefst kunnen overdragen aan de volgende generatie. Want hoe mooi is het dat je zelf kledingstukken kunt maken die precies goed passen én er precies zo uitzien als je wilt. Of dat je kapotte kleding zelf kunt repareren en nog veel langer kunt dragen!

 

 

Folk

Naast de “Fiber” is voor Gina ook de menselijke kant (Folk) heel belangrijk. In haar winkel wil ze graag ruimte maken voor connectie, zowel tussen bestaande liefhebbers als mensen die graag willen leren. Bij folk+fiber kan kennis uitgewisseld worden en kunnen mensen elkaar inspireren. Om dezelfde reden geeft Gina dus ook naailessen en workshops, geschikt voor verschillende niveaus. Altijd erg gezellig en relaxed, met een kopje koffie of thee erbij en natuurlijk in goed gezelschap.

 

 

Tijd om je naaimachine uit de kast te halen dus, óf om te beginnen met deze geweldige hobby. Zet je hoofd even uit, je muziek aan en bedenkt gauw wat je nieuwe (of eerste) project gaat worden. Je weet nu in ieder geval waar je terecht kunt voor deskundig advies en de mooiste stoffen!

 

Contact

folk+fiber
Schagchelstraat 27
2011 HW Haarlem
folkandfiber.nl

instagram.com/folkandfiber.fabrics

 

Openingstijden

Maandag, 10.00 – 17.00
Dinsdag, gesloten
Woensdag, gesloten
Donderdag, 10.00 – 17.00
Vrijdag, 10.00 – 17.00
Zaterdag, 10.00 – 17.00
Zondag, gesloten

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké