Ben jij de stoffige wijnwinkels ook zo zat? Dan is Grapedistrict echt wat voor jou!
Grapedistrict vind je in Haarlem aan de Zijlweg 30 en in Heemstede aan de Binnenweg 200A. Het concept is super eenvoudig en is zo gecreëerd dat je als ongediplomeerde wijndrinker makkelijk je weg kunt vinden tussen het uitgebreide aanbod. Hoe? Heel simpel, geen moeilijk gedoe met druiven en streken, nee, ze hebben alle wijnen ingedeeld in 9 categorieën op basis van smaak en moment.

Grapedistrict-Haarlem-Heemstede-6

Grapedistrict-Haarlem-Heemstede-1

Wat ik zo goed vind aan Grapedistrict is vooral de persoonlijke benadering, het personeel weet precies waar jij zin in hebt en wat bij je past. Eigenaar Stijn van de Weijer liep in 2008 nietsvermoedend een winkel in Amsterdam binnen en werd direct door dit concept gegrepen. Toen bleek dat Grapedistrict op zoek was naar franchisenemers, was er maar één logisch gevolg. Stijn opende zijn eerste zaak aan de Zijlweg en werd zo mijn buurman, de tweede winkel opende hij vervolgens aan de Binnenweg in Heemstede. Inmiddels is Stijn al tijden mijn buurman niet meer maar ik ben nog wel kind aan huis.

Grapedistrict-Haarlem-Heemstede-7

Naast de fantastische wijnen organiseert Stijn toffe evenementen voor zijn vaste klanten, zo kwam ik laatst bij Meet the Winemaker terecht. Max Pfannebecker, de jongste telg uit een Duitse wijnfamilie was te gast in de winkel. Zijn familie heeft een klein wijnhuis in de regio Rheinhessen. Deze streek staat vooral bekend om haar zoete wijnen, maar de Pfannebeckertjes zijn hard aan de weg aan het timmeren om dit imago te veranderen. Max liet ons een aantal van zijn pareltjes proeven, deze zijn overigens allemaal organic, want chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken ze al sinds 2006 niet meer. Heerlijk is zijn Weissburgunder, drink je liever rood ga dan voor de Spätburgunder, en heerlijk zomers is zijn Cuvée Rosé.

Grapedistrict-Haarlem-Heemstede-2

Al deze fantastische wijnen en nog veel meer lekkers is te koop bij Stijn. Ben je benieuwd naar zijn wijnen of wil je ook naar één van zijn events, loop dan binnen bij een van de winkels of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Grapedistrict-Haarlem-Heemstede-3

Voor wijn ga je naar “Stijn”, hier in huis is Stijn met zijn wijn al jaren een begrip, hopelijk vanaf nu ook bij jullie.

Geschreven door: Sebastian Clijsen

Grapedistrict Haarlem
Zijlweg 30
2013 DH Haarlem
Tel 023 –5422517
www.facebook.com/grapedistrict.haarlem

Grapedistrict Heemstede
Binnenweg 200A
2101 JS Heemstede
Tel 023 –8009969
www.facebook.com/grapedistrictheemstedeHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie