Zoetekauwen opgelet! Genieten als van ouds kan sinds kort bij Het Dropje van Haarlem, een nostalgische snoepwinkel in de Kleine Houtstraat. Hier voelt het alsof je terug bent gegaan in de tijd en met je zakgeld voor de kassa staat om je lievelingssnoepjes uit te zoeken. De keuze is reuze: met meer dan 200 soorten drop en oudhollands snoepgoed kan menig liefhebber zijn hart ophalen en is terugkomen bijna noodzakelijk. Je moet alles geproefd hebben! Eigenaresse Mayra geeft je ook graag advies.

 

Het Dropje van Haarlem snoepwinkel

 

Snoepert

Al jaren was dit Mayra’s droom: een ouderwetse snoepwinkel waar het voelt alsof de tijd even stil heeft gestaan en waar de magie van snoepgoed nog altijd leeft. Zelf is ze, naar eigen zeggen, ook echt een “snoepert” en houdt ze van het contact met mensen, waar je in een winkel als deze nog echt de tijd voor hebt. De combinatie van deze passies maakte dat ze een aantal jaren geleden op onderzoek uit ging en bijna een pand in de Gierstraat huurde om daar haar droom waar te maken. Helaas brak de coronacrisis aan en kon het feest niet doorgaan, maar gelukkig lukte het haar in 2024 om dit perfecte plekje in de Kleine Houtstraat te bemachtigen. Een oerhaarlems straatje met de authentieke sfeer die zo bij het concept van Het Dropje van Haarlem past.

 

Het Dropje van Haarlem snoepwinkel

 

Zoete droom

Bij Het Dropje van Haarlem vind je meer dan 200 soorten drop en ouderwets snoepgoed, waaronder zeldzame soorten als 100% Arabische gom. Vul lekker een zak met je favoriete drop of ga juist voor een mix van allerlei lekkers. Er zijn vrolijke geschenken te vinden voor bijvoorbeeld verjaardagen of jubilea, ze verkopen heuse dropdrank en zo nu en dan geeft Mayra zelfs een dropproeverij. Eén ding is zeker: de eigenaresse straalt echt passie voor haar vak uit!

 

Het Dropje van Haarlem snoepwinkel

 

Wat fijn dat we er weer een authentiek Haarlems winkeltje bij hebben waar we terecht kunnen voor al onze zoete cravings. Ga gauw eens langs bij het Dropje van Haarlem!

 

Het Dropje van Haarlem snoepwinkel

 

Contact

Het Dropje van Haarlem
Kleine Houtstraat 20
dropjevanhaarlem.nl

instagram.com/dropjevanhaarlem

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 10.30 – 18.00
Woensdag, 10.30 – 18.00
Donderdag, 10.30 – 18.00
Vrijdag, 10.30 – 18.00
Zaterdag, 10.00 – 17.30
Zondag, gesloten

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké