Super fijn dat je tegenwoordig je dagelijkse boodschappen en nieuwe outfit thuis kan laten bezorgen. Enige minpuntje: je shopt bij ketens en niet bij die leuke kleinschalige winkels uit de stad waar Haarlem toch wel bekend om staat. Dat kan nu anders! Want met de app Hoody bestel je gewoon vanaf de bank producten bij 30 lokale winkels uit de stad (en er komt steeds meer bij). Jij blij, de winkels blij. Win win dachten wij zo!

Bonbons van Pierre en boeken van De Vries

Met de kaas van de Kaaskampanje, vlees van de Keurslager, bonbons van Pierre, bier van Uiltje bar en verse pasta van Sogno di Pasta is een maaltijd thuis toch een stuk lekkerder. En dat rondje stad is leuk, maar daar hebben wij nou eenmaal niet altijd tijd voor. Via Hoody kan je bij al die winkels bestellen en het komt in één levering bij jou thuis. Als je wilt al binnen een uur. Er zijn nu 30 lokale winkels uit Haarlem aangesloten bij Hoody en dat worden er alleen maar meer. Naast eten en drinken kun je ook bloemen, speelgoed, boeken, spullen voor je huisdier en kleding shoppen. Denk aan Conceptstore NYHAVN, Suzan’s bloementheater, De Vries en Krokodil. Ideaal voor last minute originele cadeaus!


Sogno di Pasta


Pierre


Kaaskampanje

Producten uit de binnenstad bezorgd op de bakfiets

Wij zijn fan van Hoody. Waarom? Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Voor jou, omdat je heel makkelijk via de app bij verschillende winkels uit de Haarlemse binnenstad bestelt. Voor de winkeliers, omdat zij op deze manier meer kunnen verkopen en het niet voor iedereen haalbaar is een eigen webshop te hebben. En er is ook gedacht aan duurzaamheid: je bestelling wordt door de koerier op een elektrische bakfiets opgehaald bij de winkels en bij jou in één levering thuisbezorgd. Alles netjes gekoeld uiteraard. Coen van der Voorn (Bakkerij Vink): “Met Hoody bereiken we onze vaste en nieuwe klanten nog vaker en verder van de winkels vandaan, op tijdstippen dat ze zelf niet naar de winkel kunnen komen. Daardoor kunnen we ons dagelijks verse brood nog beter verspreiden over Haarlem. De duurzame bezorging past daarbij goed in de keuzes die we maken naar een duurzame bedrijfsvoering.” En ook heel fijn: bezorging kan al binnen een uur!

Bezorging in de avond gratis

Ook voor de kosten hoef je het niet te laten, want Same Day Delivery (er zijn verschillende tijdsvakken die je kan kiezen, ook ’s avonds) is op dit moment helemaal gratis. Ongeacht het aantal winkels waar je bestelt. Fijn! Heb je haast en je bestelling binnen een uur al nodig? Dan kan dat momenteel vanaf 3,95. Ben je lokale winkelier en wil je je aansluiten bij Hoody? Dat is gratis, meer info vind je hier.

Nu alleen nog in Haarlem

Wij boffen, want Hoody is nu alleen nog beschikbaar in Haarlem. Oprichters Stephan, Maarten en Jochem wonen namelijk zelf in onze stad. Ze zijn Hoody begonnen omdat ze simpelweg zelf zo’n dienst misten. Stephan: “Steeds meer mensen kopen online, maar op die manier shoppen bij lokale ondernemers is vaak lastig. Terwijl zij juist wel het unieke aanbod hebben.” Klopt, en zeker in onze drukke levens met werk, kinderen, hobbies en ga zo maar door hebben wij niet altijd tijd voor dat rondje stad. Shoppen bij Hoody is investeren in je eigen buurt en ook nog eens makkelijk, precies van Stephan, Maarten en Jochem ook belangrijk vinden.

Shop in “The Hood”

Hoody is een knipoog naar The Hood, oftewel je eigen buurt. En die ‘Hood’ wordt alleen maar uitgebreider want binnenkort worden ook Tea my dear, Baby Plus en Toko Nina aangesloten. Bezorgen kan overal in Haarlem, alleen nog niet in Schalkwijk, maar ook daar wordt aan gewerkt. Het wordt ons dus allemaal wel heel makkelijk gemaakt. Ik ga nog even een rondje online shoppen in de buurt 🙂

Hoody – lokaal shoppen, snel bezorgd
www.hoody.nl
App Google Play Store >
App in App Store >

Deze blog is gemaakt in samenwerking met HoodyHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!