De zwierige, gouden letters van Huize van Wely prijken sinds deze week op de gevel aan Zijlstraat 95. Huize van Wely opent aanstaande zaterdag 16 november officieel haar deuren in Haarlem! Een patisserie, chocolaterie en glacerie waar geen concessies worden gedaan aan kwaliteit en alles zelf, met de hand, wordt gemaakt. Hier moesten wij natuurlijk meteen heen…

Van het assortiment loopt direct het water in je mond. Vullingen van crème au beurre, laagjes frambozen-aardbeien confiture, pure chocolade met koffie en karamel… en nog meer heerlijke smaken taarten en gebak in allerlei soorten en vormen. Van kleine Petits Désirés tot grootse bruidstaarten. Er is een samenwerking met Moët & Chandon voor o.a. fantastische champagne cakes en taarten. Van chocolade worden de mooiste bouchées en truffels gemaakt. En er is meer: ijs(taarten), koekjes, confiture, hartige hapjes, quiches en ragoût. Je snapt het al: het is heel lastig kiezen bij Huize van Wely. Alles is lekker.

Elke dag worden Huize van Wely’s producten dagvers vanuit Noordwijk naar de winkels in Amsterdam, Heemstede en Haarlem gebracht. Want in Noordwijk, daar begon het in 1922 en daar gebeurt het nog steeds. Daar wordt de chocolade vervaardigd, gesmolten, gestold en gekruld. Daar wordt van een lange plaat met de hand balletje voor balletje truffels gedraaid. Er wordt marsepein gemaakt, ijs gedraaid en laag voor laag ontstaan de mooiste taarten. Regelmatig wordt het assortiment aangevuld en worden er nieuwe heerlijkheden gecreëerd.

Stap binnen in de prachtige, chique winkel in Haarlem en laat je meenemen in de beleving van Huize van Wely. Achterin is een zithoek om alvast te genieten van iets lekkers met een kop thee of koffie. Zó’n verwennerij! Niet voor niets zijn er zoveel prijzen gewonnen en heeft Huize van Wely al vele toppatissiers en topchefs mogen inspireren.

Naast de champagnecake en de bouchées is badchocolade ook een specialiteit van Huize van Wely. Vanuit de tijd toen stedelingen naar de badplaatsen trokken voor een echt dagje uit. Zo ook naar Noordwijk. Samen luxe chocolade halen bij Huize van Wely kon dan niet ontbreken. Dat was het begin hoe Huize van Wely Nederland jaren later ook kennis zou laten maken met luxe patisserie. En nu dus ook in Haarlem, zijn wij blij mee. Vanaf zaterdag zijn ze officieel open!

Huize van Wely
Zijlstraat 95
2011 TM Haarlem
Tel 023 – 20 01 086
Huizevanwely.nl

Openingstijden
maandag t/m vrijdag 09:00 – 18:00 uur
zaterdag 08:30 – 17:00 uur
iedere zondag geopend van 12:00 – 17:00 uur

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Huize van WelyHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké