Italiaans eten is mijn absolute favoriet. Verfijnde en diverse smaken, hmmmm. Dan kun je lekker uit eten gaan in Haarlem, maar thuis koken is net zo leuk. Zeker met goede ingrediënten. Gelukkig heeft Haarlem sinds kort weer een echte Italiaanse speciaalzaak: Sogno di Pasta in de Zijlstraat. Met natuurlijk verse pasta, maar ook Italiaanse wijnen, kazen, olijfolie, vleeswaren en meer lekkers uit het zuiden.

Sogno-di-pasta-Haarlem-3

Sogno-di-pasta-Haarlem-9

Sogno di Pasta wordt gerund door Patrick Hulsman. Oerhollands dus, maar groot fan van Italië en de Italiaanse keuken. Na jaren een compleet andere baan, bij ING, volgt hij nu zijn droom. Patrick: “Met veel plezier kook ik al jaren Italiaans en ik heb grote interesse in Italiaanse wijn. De kennis deel ik nu in mijn winkel. Ik miste in Haarlem een Italiaanse speciaalzaak met bijzondere producten, dus ben ik de uitdaging aangegaan.”

Sogno-di-pasta-Haarlem-4

Sogno-di-pasta-Haarlem-6

Sogno-di-pasta-Haarlem-2

De mooie stoere winkel draagt de naam ‘Sogno di Pasta’, oftewel ‘droom van pasta’. En omdat de droom van Patrick met het openen van deze winkel uitkwam is dit de perfecte naam. Patrick: “Wij dagen klanten graag uit om ook thuis te genieten van mooie en heerlijke Italiaanse producten. Wij geven een echte culinaire beleving.” De verse pasta wordt in verschillende soorten achterin de winkel gemaakt. Hoe vers wil je het hebben! Ook worden diverse pasta’s geïmporteerd die in Nederland nauwelijks te koop zijn zoals Allemandi en Morelli. De wijn komt van kleine wijnhuizen zoals Inama, Gianni Gagliardo en Simona Ceccherini. Alle producten hebben een bijzonder verhaal en worden lokaal gemaakt. Inspiratie nodig? Is ook aan gedacht, want wekelijks is er een wisselend menu. Alle ingrediënten koop je in één keer in. Makkelijk en gegarandeerd heerlijk eten!

Sogno-di-pasta-Haarlem-7

Sogno-di-pasta-Haarlem-5

De winkel zelf ziet er ook nog eens heel leuk uit. Natuurlijk is Patrick er om je te helpen kiezen tussen al dit lekkers. De producten zijn leuk verpakt, dus ook goed als cadeau. Sogno di Pasta staat niet stil. Komend jaar gaan ze meer pasta’s importeren en wordt het aanbod aan wijnen uitgebreid. Er komt ook een website met uitgebreide informatie over de producten en de verhalen erachter. Liever thuis blijven? Dat kan straks ook, want er komt een webshop. Komt het eten gewoon thuis!

Sogno-di-pasta-Haarlem-1

Sogno-di-pasta-Haarlem-8

Sogno di Pasta
Zijlstraat 59
2011 TK Haarlem
Tel: 023 2049530
www.sogno-di-pasta.nlHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké