In de Barrevoetestraat zit sinds kort wel een heel fijne kaaswinkel. Er zijn kazen in alle soorten en maten, perfect voor een plak op de boterham of de gezelligste borrelplank. En er zijn meer delicatessen: zelf gebrande noten, worsten, vleeswaren, olijven in grote potten en pesto’s. Hiervan krijg je spontaan zin in een goede borrel(plank)!

De eigenaren zijn al langere tijd bekend in de kaaswereld. Eerst in Amsterdam en nu is het de hoogste tijd om Haarlemmers van al die heerlijkheden te laten genieten. Regelmatig staat er een retour Frankrijk op de planning om nieuwe kazen te proeven en ontdekken. Alleen de smaakvolste kazen uit zo’n beetje heel Europa worden ingeladen en meegenomen naar Nederland. Van een Zwitserse kaas van een schaap/koe/geit die hoog in de bergen aan kruiden en dorre plantjes knabbelt, tot een kaas van de welbekende zwart-wit gevlekte koe in de Hollandse groene wei.

Elk seizoen zijn de kazen en smaken weer anders. Niet gek dus dat er vaak nieuwe kazen te vinden zijn bij de KaasKampanje. Ook zijn er biologische- en lokale leveranciers. Denk aan een Fries boerinnetje met een geitenboerderij. Tussen de kazen zijn overigens ook rauwmelkse karnemelk, crème fraîche en boter te vinden.

Het draait allemaal om smaak. En dat wil je natuurlijk even proeven. Vandaar dat de toonbank midden in de winkel staat, waarop regelmatig planken met de mooiste producten en smaakcombinaties worden uitgestald. Denk aan kazen gecombineerd met groente of fruit van de groentezaak om de hoek en aangevuld met baguettes van de Botermarkt. Wist je dat kazen en bieren heel mooi samengaan? Bieren kennen zoveel variaties en mogelijkheden: fruitig, bitter, zoet, een vleugje van het een of ander erbij. Blijkt opeens een geitenkaas perfect te smaken met dat fruitige speciaalbiertje. De variaties zijn eindeloos en daarom blijven ze lekker proeven, plannen smeden en smaken combineren bij de KaasKampanje. Tip: houd de proeverijen die worden georganiseerd samen met Melgers in de gaten!

Al dat moois wordt in een prachtige winkel verkocht. De muren zijn gestript tot de bakstenen tevoorschijn kwamen. De worsten hangen aan kettingen uit het plafond. En er staan volop planten in de winkel. Kazen en delicatessen zijn prachtig mooi uitgestald; het liefst neem je overal even een hapje van en neem je van alles een stukje mee naar huis.

De KaasKampanje
Barrevoetstraat 17
2011 WN Haarlem
Tel 023 303 0171
www.kaaskampanje.nl
Instagram.com/kaaskampanje
Facebook.com/kaaskampanje

Openingstijden
ma: 12.00 – 18.00
di-woe: 9.00 – 18.00
do-vrij: 9.00 – 19.00
za: 9.00 – 18.00
zo: 12.00 – 18.00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké