Kaaswinkel Het Oude Zuivelhuis aan de Kleverparkweg is al sinds 1906 een waar begrip in Haarlem. Geen wonder dat het concept al meer dan honderd jaar goed werkt, want wij Nederlanders houden nu eenmaal van zuivel, en dan vooral… kaas! Voor de lekkerste kazen ben je in deze winkel in ieder geval op het juiste adres, maar ook voor een ruime keuze aan charcuterie, wijnen, bieren, versgebrande noten, chocolade, kaasfondue en méér delicatessen. Het team van Het Oude Zuivelhuis, onder leiding van kaaskenner Maarten van Oeffel, staat dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden en advies te geven over de (combinatie van de) lekkerste producten. Zo weet je zeker dat jij thuiskomt met de ingrediënten voor een perfecte borrelplank of een culinair etentje.

 

 

Het team van Het Oude Zuivelhuis zorgt er altijd voor dat er alleen producten van goede kwaliteit voor je klaarliggen. Ze zijn continu op zoek naar de mooiste kazen, waarbij de voorkeur uitgaat naar zoveel mogelijk kleine, ambachtelijke kaasmakerijen. Sommige kazen worden rechtstreeks geïmporteerd vanaf de producent. Het aanbod kan daardoor per week variëren, maar keuze is er sowieso altijd in overvloed.

 

 

Niet alleen voor kazen, maar ook voor charcuterie (Jamon Iberico, Prosciutto di Parma, diverse salami’s, chorizo en droge worst) ben je bij Het Oude Zuivelhuis aan het juiste adres. Daarnaast hebben ze verschillende salades, pasta’s, olijfolie’s, azijnen, balsamico’s, cornichons, mosterd en ga zo maar door. Maar bij al die smaakvolle hapjes horen natuurlijk ook goede dranken. Dat kunnen traditionele wijnen van over de hele wereld zijn, speciaalbieren uit de streek of non-alcoholische dranken zoals de gemberdrank van Gimber. Voor de zoetekauw heeft Het Oude Zuivelhuis ook een flink assortiment aan bonbons van het huis Dragee, die in het Belgische Essen een eigen chocolade atelier heeft. Genoeg lekkers om uit te kiezen dus!

 

 

Een kaasliefhebber zoals Maarten van Oeffel vind je niet zo gauw. Op zijn vijftiende stond hij al in een kaaswinkel als zaterdaghulp en zijn interesse voor kaas en delicatessen is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Een eigen kaaswinkel stond altijd al op het verlanglijstje van de geboren Haarlemmer en in 2018 deed zich de perfecte kans voor. De vorige eigenaar droeg na bijna 30 jaar het stokje over aan Maarten, die tracht de winkel naar een nóg hoger niveau te tillen. En dat is gelukt. In 2021 won Het Oude Zuivelhuis de titel ‘Beste foodspecialiteitenwinkel van 2021’.

 

 

Een leuk project van Maarten: Haerlems Beleg! Deze 14 maanden oude, Goudse kaas is een smakelijk eerbetoon aan Haarlem, speciaal geproduceerd voor Het Oude Zuivelhuis en ook alleen in Haarlem verkrijgbaar. Deze heerlijke, oude kaas heeft een fijn kristalletje in het zuivel en is lekker smeuïg. Voor op je eigen borrelplank is ‘ie top, maar het is ook een leuk cadeau voor vrienden en familie van buiten Haarlem.

 

 

Wil je een lekker kaasje voor op je boterham, heb je een gezellige borrel op de planning staan of ben je gewoon op zoek naar iets lekkers om dit weekend van te smullen? Ga even langs bij Het Oude Zuivelhuis en je hebt gegarandeerd succes!

 

Contact

Het Oude Zuivelhuis
Kleverparkweg 2
2023 CE, Haarlem
023 525 4600
www.hetoudezuivelhuis.nl

facebook.com/Het-Oude-Zuivelhuis

 

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

 

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Het Oude Zuivelhuis.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké