Wanneer je bij Meneer Paprika binnenstapt, word je direct vrolijk. Deze grootste speelgoedwinkel van Haarlem is een feestje voor jong en oud. Naast een gevarieerd en bijzonder aanbod van speelgoed, kunnen kinderen er heerlijk spelen. De perfecte plek om een cadeau uit te zoeken. Terwijl je geniet van een heerlijke kop koffie met huisgemaakte taart, spelen de kleintjes met de grote Thomas de Trein tafel en de duplo. Op de achtergrond hoor je de muziek van ouderwetse langspeelplaten.

meneer-paprika-haarlem meneer-paprika-binnen

Aafke de Vries en Gonneke van der Vijver zijn het brein achter Meneer Paprika. Ze misten een plek in Haarlem waar je goed kunt koffiedrinken & lunchen, maar waar het ook lekker toeven is voor kinderen. Ook vonden zij dat er wel wat meer fantasie gebruikt kon worden bij het samenstellen van kindermenu’s. Een belangrijk onderdeel van Meneer Paprika is dan ook het eten: simpele, gezonde en lekkere lunchgerechten die kinderen ook zelf kunnen samenstellen en bereiden. Aafke heeft de bijzondere naam Meneer Paprika uit haar lievelingsboek “Deesje”, van schrijfster Joke van Leeuwen.

meneer-paprika meneer-paprika-lunch

Maar Meneer Paprika biedt nog veel meer! Zoals verjaardagsfeestjes voor de kids. Wat denk je van het bereiden van een driegangenmenu of het zelf bakken en versieren van een overheerlijke taart? Of zelf een echte theatervoorstelling maken en spelen. De theater- en bakfeestjes zijn geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar, voor de kookfeestjes moeten ze een jaartje ouder zijn.

meneer-paprika-lego meneer-paprika-speelhoek

Ook kunnen kinderen meedoen aan verschillende workshops. Eigen groentemannetjes maken (wel eens een preimonster gezien?), een gereedschapskist bouwen, schilderen of de nieuwste goochelstrucs leren. Je vindt er veel verschillende, originele activiteiten.

En is het haar van zoon of dochter aan een knipbeurt toe? Wandel dan ook even binnen bij Meneer Paprika. Op de laatste dinsdag van de maand is hier de kinderkapper (wel eerst even een afspraak maken). Dan kan je zelf boven gaan kijken bij de Klungel Jungle; een vintage meubelzaak. Of beneden bij Django’s Bikeshop (fixed gear fietsen, beach cruises en stoere kinderfietsen), en de 3D-printshop “3DSVP”.

raam-meneer-paprika meneer-paprika-toonbank

Stap gewoon eens binnen bij dit verrassende mini-warenhuis in Haarlem!

Meneer Paprika
Koningstraat 19-21
2011 TB Haarlem
Tel 023 2023268
www.meneerpaprika.nl

Openingstijden
Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 09.00 – 18.00 uur
Woensdag: 09.00 – 18.00 uur
Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké