Verse bloemen, toffe planten, wij worden er blij van. De fantastische bloemen- en plantenwinkel ‘Miss Bloem’ zat al even in Haarlem, maar een beetje verscholen in de Burretstraat. Goed nieuws: ze zitten nu op een nieuwe locatie! Midden in het centrum, op de hoek van de Gedempte Oude Gracht en de Kleine Houtstraat. En ze zijn ook nog eens elke dag open!

Van de nieuwe winkel worden wij meteen heel vrolijk. Het charmante en lichte hoekpand is een feest op zich. Door de grote ramen zie je ze al staan: losse bloemen, planten, potten, boeketten en accessoires. Eigenaresse Pauline heeft een aanstekelijk enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Ze heeft gekozen voor een stoere uitstraling van Miss Bloem. Groene muren, twee grote toonbanken die ze zelf ontworpen heeft, veel lampen aan het plafond en een industriële tafel waar alle losse bloemen op staan.

Pauline werkt al vanaf haar 16e bij bloemisten en heeft twee opleidingen bloemschikken gevolgd. Een echte liefhebber dus. Pauline: “Ik word gewoon heel blij van bloemen. De combinatie van met mijn handen werken, creativiteit en met mensen bezig zijn vind ik heerlijk. Ook naast mijn studie kluste ik altijd bij verschillende bloemisten bij. Voor mijzelf beginnen was al lang een droom. Miss Bloem liep goed, maar ik was op zoek naar een plek met meer zichtbaarheid. Dit pand is een cadeau. We zijn nu ook elke dag open. Lekker duidelijk!”

Pauline gaat zelf elke week naar de veiling om nieuwe bloemen te scoren en is continue op zoek naar nieuwe items. Zo zijn er nu weer geweldige nieuwe potten te koop in diverse kleuren en is er een groot assortiment aan planten. Pauline: “Ik vind het leuk dat Miss Bloem je steeds weer verrast als je binnenloopt.” Dat is nu in ieder geval gelukt!

Naast de winkel kun je bij Miss Bloem ook terecht voor bloemenabonnementen. Via de site kies je zelf een budget en frequentie, en je krijgt elke keer weer een verrassend boeket thuis bezorgd. Pauline komt het zelf brengen. Heb je geen geschikte vaas in huis? Dan wordt deze er gewoon bijgeleverd. Het idee is dat je het boeket zo kant-en-klaar op tafel kan zetten. Ideaal! “Ik maak mijn boeketten graag heel persoonlijk, echt maatwerk. Mijn klanten ken ik allemaal en gaandeweg weet ik precies wat ze mooi vinden”, vertelt Pauline. En ja, wat zijn ze mooi die boeketten. Weinig blad, veel kleur, diverse bloemen en vaak net even anders.

Miss Bloem
Gedempte Oude Gracht 122A
2011 GW Haarlem
www.miss-bloem.nl
Instagram.com/missbloemhaarlem

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 09.00-18.00 uur
Zondag 10.00-17.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké