Iets later dan gepland, maar hij is er: de natuurwijnwinkel van A sense of Place in de Gierstraat! In coronatijd hebben we al wat leuke dingen van ze voorbij zien komen, zoals de Quarantine Wine Club. Gelukkig is sinds vorige week ook de fysieke winkel van A sense of Place (of kortweg ASOP) geopend en kun je er allerlei lekkere natuur- en/of biologische wijnen proeven en kopen. Eigenaar en wijnkenner Markus Praat is er helemaal blij mee.

 

 

Al eerder schreven we over de nieuwe natuurwijnbar Zuid Noord in de Kleine Houtstraat. Maar natuurwijn is hip and happening, en een wijnwinkel die zich echt specialiseert in natuurwijn hadden we nog niet in Haarlem. Sowieso zijn we steeds vaker op zoek naar duurzaam en eerlijk geproduceerde, natuurlijke producten die met passie en liefde worden gemaakt. A sense of Place is daar dus een perfecte toevoeging op!

Alhoewel een wijntje uit de supermarkt soms ook niet verkeerd smaakt, zit daar toch een ander verhaal aan vast. Om de wijn elk jaar ongeveer hetzelfde te laten smaken, voegen producenten van commerciële wijnen vaak veel kunstmatige geur- en smaakstoffen aan toe die de ervaring van de wijn teniet doen. De naam zegt het al een beetje, maar bij A sense of Place kun je in de wijn nog écht proeven waar de druiven vandaan komen en wat ze hebben doorstaan voordat ze in jouw glas zijn beland. Een regenachtig jaar geeft de druiven bijvoorbeeld een andere smaak dan een jaar vol zonneschijn, een zandgrond een andere dan een grond vol kalk. En juist die smaken geven de wijn zijn charme.

 

 

Eigenaar Markus is (natuurlijk) fan van wijn. Van september tot en met maart verbleef hij in New York en beheerde hij een wijnwinkel in Brooklyn. Na die periode belandde hij bij het volgende dilemma: zou hij een eigen wijnwinkel gaan openen in New York of in Haarlem? Wij hadden het antwoord wel kunnen raden, want er gaat natuurlijk niets boven ons eigen, mooie Haarlem.

 

 

Het pand dat Markus op het oog had, kwam iets later beschikbaar dan gepland, maar was het wachten zeker waard. Binnen een week was alles ingericht en zag ASOP Wines er tip top uit. Een leuk weetje: enorm veel van de spullen die nog in het pand stonden, zagen er prima uit en zijn op veel creatieve manieren hergebruikt. In het kader van duurzaamheid, waar de natuurwijnwinkel zich uiteraard mee bezig houdt, past dat perfect!

 

 

Bij A sense of Place kun je terecht voor advies (en leuke verhalen) over wijnen en ciders. Daarnaast trekt Markus elke vrijdag rond 17.00 uur een paar flessen open en kun je lekker komen proeven. Ook hoopt hij over een tijdje uitgebreide ‘natuurwijnproeverijen’ te kunnen organiseren. Hoe leuk!

 

Adres

A sense of Place Wines
Gierstraat 14
2011 GD, Haarlem
www.asopwines.com

instagram.com/asopwines

Openingstijden

Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur, donderdag van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

 

Fotocredits: A sense of Place WinesHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké