In de Zijlstraat vind je sinds kort de verfrissende kledingwinkel kpa. Deze shop voelt als een grote walk-in-closet en hangt vol met een mix van mooie kleding. Van zijde tot wol, en met eigenzinnige Italiaanse, Franse en Scandinavische merken. De naam kpa. verwijst naar de initialen van eigenaresse Karlijn, die de persoonlijk touch van de winkel perfect weerspiegelt. Oprechtheid, een vernieuwende kijk op mode en persoonlijke styling staan hier centraal. Wij zijn benieuwd!

Met fijne buren als Vascobelo, Essentiel en binnenkort Skin’s Cosmetics voelt eigenaresse Karlijn zich al helemaal thuis in de Zijlstraat. Karlijn heeft jarenlange ervaring in de mode, en besloot nu haar droom van een eigen winkel te verwezenlijken. “Ik wilde van winkelen weer een beleving maken, een dagje uit met vriendinnen. Lekker snuffelen in leuke boetiekjes. Ik hoop dat mensen dat bij kpa. komen doen.” 

Persoonlijke aandacht en stylingadvies staan voorop. En dat is niet voor niks: Karlijn’s missie is om vrouwen naar buiten te laten stappen in een outfit waar ze zich van top tot teen zelfverzekerd, vrouwelijk en mooi voelen. Gewoon even rondkijken mag natuurlijk ook. Of gewoon even zitten: er is een zithoek, voor de meegesleurde mannen, met verse koffie, thee of jus.

De kleding bij kpa. komt uit verschillende landen. Denk aan vrouwelijk Frans, cool Scandinavisch en gedurfd Italiaans. Karlijn luistert echt en denkt mee voor een passende look. ‘Iets aansmeren’ doet ze niet aan, want een look moet de vrouw wel echt versterken. Het leuke vinden wij dat de merken hier geen ‘standaard merken’ zijn, maar echt anders. Bijvoorbeeld FRNCH, Résumé en Kontatto. Allemaal van mooie kwaliteit maar nog wel betaalbaar. Ideaal voor outfits naar werk, en ook casual in het weekend.

De keuze voor het pand was niet moeilijk. Karlijn vindt Haarlem een super gezellige stad, en door haar aanbod aan vernieuwende merken vond ze de juiste omgeving voor haar winkel belangrijk. Dan zit je goed in de Zijlstraat, want dit is dé plek voor mooie boetiekjes van kwaliteit. Kpa. zit aan het begin van de straat in een gezellig pandje, is modern en overzichtelijk. De kleding hangt er mooi geëtaleerd bij. Naast mode zijn er trouwens ook mooie accessoires en sieraden te vinden.

Dit is nog maar het begin van kpa., want er zit nog veel leuks aan te komen. Zes nieuwe merken en fijne accessoires bijvoorbeeld. Maar ook leuke events, zoals ladies nights en eventueel samenwerkingen met ondernemers uit de straat om zo de Zijlstraat meer op de kaart te zetten. De energieke Karlijn zit vól met ideeën. Zo is ze bezig met haar website, wat een inspiratieplatform voor mode à la Pinterest gaat zijn. En denkt ze na over styling video’s op YouTube. Of een mannenboetiek, of een winkel gericht op luxe merken. Of misschien toch een eigen lijn… Genoeg om naar uit te kijken dus, en genoeg om even voor binnen te stappen!

kpa. 

Zijlstraat 91
1
2011 TM Haarlem
Tel 06-14566202
www.kpa.amsterdam
www.facebook.com/kpa.amsterdam/
www.instagram.com/kpa.amsterdam/

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
Maandag geslotenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!