Alles onder één dak, van schoenen tot kleding en accessoires, casual en nette kleding, en ook nog eens goede merken. Dat vinden de meeste mannen toch fijn. Hup, binnen 1 winkel klaar. Dat is precies wat ze bij de nieuwe winkel Ligtblauw in de Anegang snappen. Deze herenmode shop heeft dat allemaal. En toch kleinschalig en heel persoonlijk. Wij gingen hier eens kijken.

Bij binnenkomst staat meteen een heerlijk bakje koffie voor ons klaar. De inrichting is zoals ze beloven: overzichtelijk, warm, duidelijk en toch persoonlijk. In de rekken hangt kleding van BOSS Orange, BOSS Green, Armani AJ en Filippa K. Een goede mix tussen een mooie casual spijkerbroek met mooi t-shirt, maar ook overhemden en jasjes. Wij treffen eigenaar Patrick in de winkel. Hij of zijn compagnon Fimme zijn er eigenlijk altijd. Patrick: “Door de mix van mooie merken en soorten kleding spreken wij mannen aan van 25 tot 65. Ze kunnen hier hun hele garderobe shoppen en wij geven ook graag advies.”

Patrick en Fimme werken al lang samen en hebben ook altijd in winkels gestaan. Ze runden bijvoorbeeld jaren de Hugo Boss winkel aan de overkant (ook in de Anegang) en werkten in winkels in Alkmaar. Met die ervaring op zak werd het tijd voor een eigen winkel waar ze hun eigen ding kunnen doen. De twee zijn helemaal op elkaar ingespeeld en vullen elkaar in alles aan. Patrick doet de zakelijk kant, Fimme meer de creatieve. Ook de naam Ligtblauw is een mix tussen de mannen: Patrick Ligthart en Fimme Blauw.

De twist komt ook terug in het aanbod. Patrick: “Wij bieden een mix van merken en zoeken altijd een combi tussen netjes en vrije tijd. Boss Orange en Boss Green zijn bijvoorbeeld echt casual, Filippa K is wat formeler en Armani wat slanker gesneden en iets modischer.” De kwaliteit staat voorop. Als het gaat om wat ze aanbieden gaan Patrick en Fimme vooral op hun eigen gevoel af, en dat werkt. De mannen in Haarlem weten Ligtblauw te vinden. Alle kleding geshopt? Dan kun je het ook nog aanvullen met schoenen, ondergoed, sjaals, mutsen etc. “Wij kunnen de man helemaal aankleden, en dat vinden ze vaak toch wel erg prettig. Lekker alles in één winkel.”

Dat service voorop staat voor hun klanten is duidelijk. Wanneer de uitverkoop begint is er bijvoorbeeld eerst een Private Sale voor vaste klanten. Zij kunnen als eerste shoppen. Verder worden je maten in het systeem gezet zodat dit nooit meer zoeken is. Nieuwsgierig of op de hoogte blijven van acties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg Ligtblauw op Instagram. Of stap binnen, de koffie is lekker!

Ligtblauw
Anegang 29
2011 HR Haarlem
Tel 023 576 7148
www.ligtblauw.nl

Openingstijden
Ma: 13.00 – 17.30
Di: 10.00 – 17.30
Wo: 10.00 – 17.30
Do: 10.00 – 21.00
Vr: 10.00 – 17.30
Za: 10.00 – 17.30
Zo: 13.00 – 17.00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!