Tijdens een vakantie op Samos in 2018 werd Ernst-Jan Koole meermaals geconfronteerd met het probleem van plastic afval. Toen de berichtgeving van dit wereldwijde probleem ineens van alle kanten leek te komen, ontstond het idee om hier iets mee – of beter gezegd: tegen – te doen. In 2019 lanceerde Ernst-Jan dan ook de duurzame shopper van zijn eigen label NoMorePlastic. Wat de naam al enigszins doet vermoeden, biedt hij hiermee hét alternatief voor de plastic tas.

 

NoMorePlastic bags shoppers duurzaam

 

Plastic soep is vies

Ernst-Jan is overduidelijk een man met een missie: een wereld zonder plastic tas! Vanaf de start van de verkoop in 2019 werden er grote donaties gedaan aan diverse goede doelen, waaronder Plastic Soup Foundation. Vanaf 2022 gaat 5% van de opbrengst naar The Great Bubble Barrier; een non profit organisatie die een innovatief systeem heeft ontwikkeld om plastic afval in rivieren op te vangen en af te voeren. Helaas is er nog (te)veel plastic afval te vinden in onze wateren, waardoor dit soort initiatieven erg belangrijk zijn. Ook is Ernst-Jan onderdeel van de SUPmission community, waarbij de grachten van Haarlem per sup (stand up paddle board) weer worden schoongemaakt. Eerst een schoon en bewust Haarlem, daarna is de rest van de wereld aan de beurt. Aan ambitie geen gebrek.

 

NoMorePlastic bags duurzame shoppers

 

Trendy shopper

Zelf noemt Ernst-Jan zijn duurzame tas een shopper, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de tas zich ook uitstekend leent als strandtas, sporttas en zelfs voor een nachtje weg is deze ideaal. De tassen zijn groot en tegelijkertijd handzaam in gebruik (afmetingen: 54l x 40b x 18h) en worden gemaakt van gerecycled bedlinnen en tafellakens. De collectie bestaat uit veel verschillende trendy kleuren en prints; voor ieder wat wils. Neem snel een kijkje in de webshop.

 

 

Zo’n fijne shopper wil jij toch ook? Wij zijn in ieder geval al fan!

 

NoMorePlastic

Winactie

Omdat wij van Haarlem City Blog onze stad ook graag zo schoon en groen mogelijk houden, mogen wij een mooie shopper van NoMorePlastic naar keuze verloten onder jullie muggen. Hoe? Check snel Instagram voor deze toffe winactie.

 

Contact

NoMorePlastic
nomoreplasticbags.nl

instagram.com/nomoreplasticbags.nl
facebook.com/nomoreplasticbagsnl

 

Handtekening Manon

Deze blog is gemaakt in samenwerking met NoMorePlastic.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké