NYHAVN is een nieuwe conceptstore in de Koningstraat met een duurzaam tintje. Alle producten bij deze shop zijn eerlijk gemaakt of tweedehands. Naast mooie spullen kun je hier terecht voor lunch, koffie, workshops en NYHAVN is een leuke plek om te werken (er is Wifi). Een veelzijdige store dus!

NYHAVN-Haarlem-9

NYHAVN-Haarlem-8

Eigenaresse Karen is dol op duurzaam. Na lang de wens te hebben zelf een conceptstore te starten, en jaren uitstel door een vaste baan, waagde zij dit jaar toch de stap. Het pand op de hoek Koningstraat Paarlaarsteeg stond al een tijd leeg en deze grote ruimte was precies wat Karen in haar hoofd had.

NYHAVN-Haarlem-7

NYHAVN-Haarlem-6

“Alle producten zijn tweedehands, Fair Trade of bewust gemaakt van bijvoorbeeld gerecyclede of natuurlijke materialen”, vertelt Karen. “NYHAVN biedt ook ruimte voor producten van kleine ondernemers, en ook Haarlem speelt een grote rol.” De bar voorin de winkel is bijvoorbeeld gemaakt van Stadshout Haarlem. Voor originele accessoires, fair fashion, verzorgingsproducten, meubels en kunst kun je hier terecht.

NYHAVN-Haarlem-5

Ook het eten is smullen met een Haarlems tintje. De verse slowjuices zijn bijvoorbeeld van Bos, soepen van Haarlemse Lizzy Kookt, vriendin Louise bakt de taarten en de koffie is van Moyee. Eerlijke Koffie met een verhaal uit Ethiopië, want ook het branden doen ze daar. Koffie nuttigen kan aan de leestafel, op de zitjes bij het raam of ergens anders in de ruimte. Alle stoelen mogen gebruikt worden.

NYHAVN-Haarlem-1

NYHAVN-Haarlem-2

NYHAVN is trouwens een wijk in de hippe stad Kopenhagen, en het betekent ‘nieuwe haven’. De wijk is historisch oud, en nu weer hip en trendy. “Dat is precies waar deze conceptstore voor staat. Oude dingen, kunnen weer een nieuw leven krijgen”, vertelt Karen. Een passende naam met een gedachte erachter dus.

NYHAVN-Haarlem-3

Naast shoppen en eten worden hier ook workshops gegeven, en is de ruimte te huur voor bijvoorbeeld presentaties of creatieve sessies. Achterin is een beamer en een whiteboard. NYHAVN is ook beschikbaar in de avonden en op maandagen en dinsdagen als de winkel gesloten is, maar overdag tijdens openingstijden kan ook. Een inspirerende plek waar alles kan, leuk voor een broodje of kopje koffie aan het raam, of even struinen. Het assortiment wisselt continue, altijd weer iets nieuws te beleven dus.

NYHAVN-Haarlem-4

NYHAVN duurzame conceptstore
Koningsstraat 15
2011 TB Haarlem
www.facebook.com/conceptstorenyhavn

Openingstijden
Wo – Za 10:00 – 18:00
Zo 13:00 – 18:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké