Nieuw in de Barteljorisstraat is Otentic Perfumes! Een parfumerie, maar niet zomaar één. Op een interessante manier ga je hier echt op zoek naar de perfecte geur voor jou. Uniek, passend en dus wel even wat anders dan een ‘standaard’ geurtje. Wij hebben dit natuurlijk uitgeprobeerd!

Parfum wordt vaak gekozen vanwege het uiterlijk van het flesje of het merk. Bij Otentic gaan ze terug naar de essentie. Hier kies je op geur. Met 73 verschillende soorten parfums in de winkel ga je op ontdekkingstocht welke geur echt bij jou past. Een parfum draagt bijvoorbeeld bij aan je zelfverzekerdheid, is een verlengstuk van je persoonlijkheid en geeft de finishing touch aan je outfit! Er kunnen meerdere parfums bij je passen, denk aan je stemming of de gelegenheid waar je naartoe gaat.

In de winkel hangt een rustige en fijne sfeer. Alle parfums staan overzichtelijk en mooi uitgestald en zijn verdeeld over verschillende stijlen. Zo heb je bijvoorbeeld de stijl Aquamundo, Sensuali of Pure. Binnen 1 stijl heb je 8 verschillende parfums’ die allemaal anders zijn maar onder dezelfde geurstijl vallen. Vaak testen we parfums door ze op een kaartje te sprayen en dan eraan te ruiken, maar bij Otentic ruik je de parfums uit een glaasje. Op deze manier kan je optimaal ruiken omdat je in glas geen last hebt van de alcohol en je neus dus minder geïrriteerd raakt. En het staat nog professioneel ook 🙂

Onze ontdekkingstocht begint met het ruiken van parfums. Op een kaartje kruisen we aan welke geuren ons aanspreken. Heeft je neus even rust nodig? Ruik dan aan het glaasje met koffiebonen, dat helpt! Uiteindelijk hebben we een kleine selectie met onze favorieten. De volgende stap is een fijnselectie. Met mijn ogen dicht mag ik steeds kiezen uit 2 parfums die de parfumadviseur mij voorlegt uit mijn selectie favorieten. Dus puur op gevoel. Tot slot worden de uitgekozen parfums op onze kleding geparfumeerd. Op kleding/stoffen heb je veel langer plezier van je parfum, je hebt geen nadelige invloed van de ph-waarde van de huid en geen irritatie van de alcohol die niet goed is voor je huid. Weer wat geleerd!

Bij mij kwamen uiteindelijk twee parfums uit de test: een geur van de stijl Aguamondo. Een heerlijke frisse geur perfect voor de zomer. En een geur van de stijl Sensuali, een zoete geur. Twee totaal verschillende, maar allebei erg lekker! Uiteindelijk ben ik toch gegaan voor de Aquamundo.

Alle geuren bij Otentic Perfumes zijn echte eau de parfums, geen eau de toilettes dus. De parfums worden gemaakt in Frankrijk door een parfumeur die de allerbeste ingrediënten wereldwijd zoekt. Zo kan een ingredient zoals vanille per land verschillen van geur en kwaliteit. De prijzen van de parfums beginnen bij 79 euro. Ook hebben ze per stijl een heerlijke bodylotion of als je echt niet kan kiezen hebben ze en carrousel. Hierbij kan je 5 verschillende parfums kiezen in tasverstuivers van 8 ml. Handig om mee te nemen in je tas!

Wil je er ook achterkomen wat jouw ideale parfum is? Je kan gewoon binnenlopen in de winkel! Tip: Ook erg leuk om met een groepje vriendinnen te doen! Vanaf 4 personen kan je een afspraak maken ook buiten winkeltijden om.

Otentic Perfumes
Barteljorisstraat 8
www.otenticperfumes.com
Facebook >>
Instagram >>

Openingstijden:
Maandag 13:00 – 17:30
Dinsdag 10:30 – 17:30
Woensdag 10:30 – 17:30
Donderdag 10:30 – 21:30
Vrijdag 10:30 – 17:30
Zaterdag 10:30 – 17:30
Zondag 12:00 – 17:00

Deze blog is in samenwerking met Otentic Perfumes gemaakt.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké