Voor mooie tweedehands kleding en vintage designerstukken hoef je vanaf nu niet ver meer te zoeken. Bij de nieuwe winkel Paragons in de Kleine Houtstraat hangt het er namelijk vol mee. En dan wel echt de mooie items, voor dames en heren. Naast kleding vind je hier ook schoenen en prachtige tassen. Kortom: weer een aanwinst voor Haarlem!

Eigenaresse Robin Dokter is nog maar 23 jaar, maar ondanks haar jonge leeftijd is ze een echte expert op dit gebied. Haar moeder had jarenlang een winkel op Texel, en Robin zelf begon naast de modeacademie en haar studie kunstgeschiedenis al heel jong met handelen in tweedehands kleding via Marktplaats. Dat werd een succes en dus kriebelde het al een tijdje om haar eigen winkel te beginnen. Niet alleen om van haar hobby haar werk te maken, ook om het maatschappelijke doel: “Ik vind dat kleding niet altijd nieuw hoeft te zijn, kwaliteit en uniciteit is veel belangrijker. Ik geloof in een duurzame aanpak in de mode, waarbij je je natuurlijk wel fantastisch moet voelen in een kledingstuk!”.

Het fijne is dus als je shopt bij Paragons dat je de mooiste items scoort, maar ook iets goeds doet voor de wereld en niet meegaat in de fast fashion industrie. Robin haalt de tweedehands en vintage (meer dan 30 jaar oud) kleding uit heel Europa. Door haar vele reizen en connecties via haar moeder kent ze de beste adresjes. Ze selecteert veel Italiaanse merken (om de geweldige kwaliteit). Van klassiek, tot streetstyle en urban. Het kan dus goed zijn dat je bij Paragons een Jill Sander, Dolce & Gabanna, Marni, Prada, Derek Lam of Armani stuk scoort. En het leuk is: met prijzen vanaf 25 euro.

Paragons is nieuw in de Kleine Houtstraat, maar het kan zijn dat je deze winkel al kent uit de Anegang. Daar zat deze shop namelijk tijdelijk. Het was zo’n succes, en dus is Paragons gelukkig een blijvertje. De kleding in de winkel zelf is voor de helft ongeveer voor vrouwen, en de andere helft is mannenkleding. Aangevuld met tassen, schoenen en andere accessoires. Er is ook een uitgebreide online shop, waar alleen de herenkleding wordt verkocht. Daar kun je trouwens ook designer producten zelf verkopen. Handig!

De naam ‘Paragons’ staat voor ‘uitmuntende kwaliteit’. Lekker toepasselijk, want ben je iemand die kwaliteit waardeert en graag een steentje bijdraagt aan de wereld? Dan is deze shop perfect voor jou. Robin heeft trouwens nog genoeg plannen. Zo kun je binnenkort ook inbreng doen (alleen designer en high end merken), en wil Robin ook kinderkleding verkopen . Via haar Facebook of Instagram deelt ze alle updates!

Paragons
Kleine Houtstraat 60
2011 DP Haarlem
www.paragons.nl
Instagram.com/paragonsofficial
Facebook.com/ParagonsHaarlem

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 12.00 – 18.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké