Als je zo’n fijne (werk-)plek weet te creëren als deze onderneemsters, dan is het bijna een must om je deuren te openen voor nieuwsgierige aagjes. Zo gezegd, zo gedaan. Eerst heel klein en nu in een compleet gerenoveerd pand in de Vijfhoek. Ja, we hebben het inderdaad over dat leuke kantoor, winkeltje en atelier in één, Petit Depot.

Petit Depot-1

Petit Depot-2

Een paar jaar geleden startten Frederiek van Waes en Sheila Wigman met dit idee in de Wolstraat. Een klein stekkie, waar zij werkten én iedereen welkom was om leuke items te shoppen. Want dit kantoor was ook een etalage voor mooie spulletjes. Gemaakt of gevonden. Alles kwam samen bij “Achter in de Winkel”. Onlangs is de shop verhuisd naar de Breestraat. Inclusief een nieuwe naam en het atelier van Kyra Marcopoulos.

Petit Depot-22

Petit Depot-10

De begane grond is waar het grote bureau van Frederiek en Sheila staat. Als je hier binnenkomt stap je een gezellige huiskamer binnen met allemaal leuke hebbedingetjes. De handgemaakte houten planken van Classic Traveller en alledaagse artikelen versierd met illustraties van het Haarlemse Een Allegaartje . Ook het boek Artie Farty waaraan Frederiek heeft meegewerkt en de prachtige zelfgebreide kinderkleertjes van Sheila kun je hier op de kop tikken!

Petit Depot-6

Petit Depot-7

Op de eerste etage is het atelier van Kyra. KEM, haar lijn van fijne vrouwelijke sieraden, wordt bij Petit Depot verkocht. Alles handmade en uniek. Naast sieradenmaakster en agent voor het kledingmerk Majestic is Kyra ook stewardess. En zo komen er nog weleens bijzondere producten uit het buitenland terecht bij Petit Depot.

Petit Depot-13

Petit Depot-12

Naast alle leuke spulletjes kun je ook binnen komen lopen voor een praatje. Bijvoorbeeld over jouw website of je zoektocht naar een logo. Frederiek en Sheila zijn namelijk freelance vormgeefster en copywriter. Kijk voor meer informatie op: www.frederiekvanwaes.nl / www.leukverhaal.nl

Petit Depot-11

Petit Depot heeft een bijzondere en steeds wisselende collectie van vintage, fairtrade en artistieke producten. Vooral erg leuk als je op zoek bent naar een cadeau. Of gewoon jezelf wilt verwennen!

Petit Depot-5

Petit Depot
Breestraat 25
2011ZX Haarlem
www.facebook.com/petitdepothaarlem
www.petitdepot.nl (houd deze in de gaten voor de webshop die binnenkort online gaat!)

Openingstijden
Ma t/m vrij 10.00 -17.00 uur
Petit Depot is een werkplek en winkel in één, openingstijden kunnen daarom wisselen. Wil je dit zeker weten, stuur dan even een berichtje of bel.

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie