Dikke banden, een breed zadel en een stevig stalen frame: de elektrische fatbikes van Phatfour zijn echt even wat anders. Je ziet Haarlemmers er steeds vaker mee door de straten cruisen en dat is zeker geen toeval. Stadsgenoot Alexander Mascini, een van de drie compagnons waarmee het bedrijf groot is geworden, nodigde ons uit voor een ritje door de stad en over het strand. En ook wij zijn nu verkocht hoor. Dit ding heeft stijl op een stoere manier en is ideaal voor iedere Haarlemmer die er graag op uit gaat. Zet je in de duinen de elektrische trapondersteuning aan, dan vlieg je bijna over het wegdek en arriveer je binnen no-time op je bestemming.

 

Phatfour fatbikes HaarlemPhatfour fatbikes Haarlem

 

Van schuur naar showroom

Er was eens een creatieveling die in zijn eigen schuur een fiets met dikke banden in elkaar laste. Gefascineerd door het opvallende stalen ding sprak een lokale fietsverkoper hem aan en verkondigde zonder aarzelen: “Ik wil er wel twee van je kopen.” Een idee was geboren en een paar jaar later ook een heus bedrijf. De eerst nog sceptische Alexander was na het eerste ritje ook gelijk om en sloot zich aan bij de compagnons. Phatfour groeide enorm en er meldden zich steeds meer gegadigden. Inmiddels bieden meer dan 100 dealers in binnen- en buitenland de fatbikes van Phatfour aan, maar natuurlijk ook in Haarlem: Perry Scooters en Sander Tweewielers.

 

 

Anders dan anders

Even specifiek. De Phatfours zijn dus elektrische fietsen met dikke banden. Uniek eraan is dat de frames gemaakt worden van hoogwaardig staal in plaats van bijvoorbeeld aluminium, want staal is veel sterker en robuuster. De fatbikes worden in Nederland in elkaar gelast, lekker lokaal dus. De nieuwste modellen FLX, FLB+ en FLS+ hebben verder een geveerde, hydraulisch gedempte voorvork, een kantelbaar stuur, een breed zadel van skaileer waar twee personen op passen en een compleet vernieuwd elektronisch systeem waardoor de Phatfour nog sneller optrekt dan eerst, strakker accelereert en stabiel op topsnelheid blijft. Met de Bafang 250Watt achterwielmotor ben je als eerste weg bij het stoplicht en met de long range accu kun je tot wel 150 km ver rondscheuren.

 

 

Accessoires

Uniek voor de fatbikes van Phatfour is dat ze helemaal aangepast kunnen worden aan jouw smaak en behoeftes. Met accessoires zoals een voor- of achterrek, kinderzitje, slotenbak, een telefoonhouder en zelfs een houder voor je surfboard kun je jouw Phatfour gebruiken in elke situatie. Perfect voor een zondagmiddag naar het strand, maar ook voor woon-werkverkeer of om de kids mee naar school te brengen.

 

Phatfour elektrische fatbike fiets

Fotocredits: Phatfour

 

Pretty, hot and tempting

Met het stoere retro frame, de leuke kleurtjes en het gebruiksgemak is de Phatfour dus nogal een verleiding voor velen. Wij begrijpen nu precies waarom, want ook ons rondje op de fatbike was een groot succes. In het centrum zijn de eco-standjes prima en tour je rustig door de gezellige straatjes zonder dat je zelf veel moeite hoeft te doen. Buiten de stad, waar de hoogteverschillen van de duinen je normaal gesproken tegen beginnen te werken, komen standje 8 en 9 goed van pas. Met zo’n 20 tot 25 kilometer per uur voel je de wind door je haren en flaneer je over het fietspad. Geen wonder dat de naam van deze fatbike deels is afgeleid van de New Yorkse slang ‘PHAT’, wat ‘pretty, hot and tempting’ betekent. Wij zijn fan!

 

Phatfour fatbikes Haarlem

 

Ervaar zelf de beste fatbike van 2023 en boek nu een gratis proefrit bij een dealer bij jou in de buurt!

 

Contact

Phatfour
www.phatfour.com

facebook.com/phatfour
instagram.com/phat.four

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Phatfour.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké