Midden in de Vijfhoek bevindt zich het atelier, en ook de showroom, van Puc. Hier worden zeer unieke, leren tassen bedacht, ontworpen en gemaakt. De tassen worden door heel Nederland -en zelfs op verschillende plekken in Europa!- verkocht. Toch past Puc op geen betere plek dan hier aan de Tuchthuisstraat in Haarlem.

Puc-bags-Haarlem-7

Wanneer het rolgordijn op nummer 14 half open is, wordt er hard gewerkt in het atelier. Staat de mand buiten of is de deur open, dan is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Binnen ruikt het heerlijk naar leer en het wordt je vrijwel direct duidelijk: hier maken ze prachtige tassen. Een stoere werkbank met grote naaimachine, stapels leer, een oude school-bok, hond Pien en vogeltje Dakota vullen de knusse ruimte. De linkerwand van het pand fungeert als showroom, hier prijken de mooiste tassen op fluorescerende plankjes.

Puc-bags-Haarlem-2

Puc-bags-Haarlem-4

Het creatieve brein achter Puc is Sandra Roozen. Na een mode-opleiding studeerde zij aan de kunstacademie. Een aantal jaren werkte Sandra als grafisch vormgever, totdat ze een leermachine kocht. Het roer ging om en van de ene op de andere dag was Puc geboren. Slechts twee jaar jong, maar nu al een zeer groot succes. Sandra is maar wat trots op haar leren tassen. En terecht! Ze zijn stuk voor stuk stoer, simpel en vooral stijlvol. Geen enkele tas is gelijk, en de naam Puc staat dan ook voor Personalized Unique Collection: een persoonlijke, unieke collectie.

Puc-bags-Haarlem-6

Sandra werkt met restpartijen Europees leer. Ze vindt dit zelf het allermooiste materiaal voor tassen, en het blijft heel lang goed. Behalve tassen heeft ze er ook eens een hondenriem van gemaakt, en de stoere schorten die onder anderen door de buren van Mogador worden gedragen. Sandra wil zich blijven ontwikkelen. Zo ligt er een grote lap knalroze leer waar ze nog iets mee wil doen, en maakt stagiaire Jildau een limited edition tassenlijn voor Puc.

Puc-bags-Haarlem-3

Puc-bags-Haarlem-5

Puc maakt allerlei soorten tassen, van kleine portemonneetjes tot enorme weekendtassen en alles ertussenin. Bestseller is de zogenaamde shopping: geschikt voor een dagje winkelen, maar de tas kan ook prima mee naar werk. Alle tassen zijn in verschillende kleuren te maken. En heb je liever een ander model of ’n ander soort leer? Sandra gaat met liefde voor je aan de slag. En jouw unieke tas is binnen een week klaar!

Puc-bags-Haarlem-45

De tassen van Puc zijn ook online te koop, maar wil je de echte, ambachtelijke Puc-sfeer proeven, maak dan even een afspraak met Sandra. Of loop langs tijdens een wandeling door de altijd gezellige Vijfhoek. Sandra, en daarmee Puc, zit hier helemaal op haar creatieve plek. En, extra handig met de feestdagen in het vooruitzicht, je kunt Puc nu ook op zaterdag bezoeken.

Puc-bags-Haarlem-1

Puc
Tuchthuisstraat 14
2011 XK Haarlem
023 – 55 137 82
06 – 511 922 32
www.pucbag.nl

Openingstijden
Bel of mail Sandra voor een afspraak.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké