Voor vele skate- en snowboarders is Revert 95 in de Kleine Houtstraat al jaren een begrip. Maar het komt nog steeds voor dat zelfs Haarlemmers de shop bezoeken met de vraag ‘of ze soms nieuw zijn?’ Nee dus. Sterker nog, in oktober bestaat Revert 95, de naam verklapt het al, maar liefst twintig jaar.

Revert Haarlem

Wij spraken met trotse eigenaar Jeroen Blankevoort. Jeroen liep twintig jaar geleden, als achttienjarige flierefluiter, stage bij de toen net geopende Revert. Zelf skate hij al sinds zijn elfde en het snowboarden pakte hij rond zijn vijftiende op. Toen hem tijdens zijn stage gevraagd werd de zaak tijdelijk volledig te runnen, greep hij deze kans met beide handen aan. En inmiddels zijn we twintig jaar verder! Jeroen is nu zoveel meer dan alleen eigenaar en Revert 95 is zoveel meer dan alleen een boardshop.

Revert Haarlem

Zo organiseren ze elk jaar verre snowboardreizen, maar ook clinics bij Snowplanet in Velsen-Zuid. De jongens van Revert zitten achter Stichting Skateboard Haarlem en ze zijn medeverantwoordelijk voor alle skateparken in Haarlem. Daarnaast geven ze in de winkel allerlei tips en tricks én ze coachen talentvolle skate- en snowboarders, zoals de internationale professional Jesse Augustinus.

CodeMagazine.RevertShopShots.3009007

En dan de winkel, niet alleen een walhalla voor skate- en snowboardliefhebbers. Iedereen, van jong tot oud, kan hier terecht voor de inmiddels razendpopulaire Vans schoenen, Oakley zonnebrillen en Obey kleding. Maar er wordt ook flink geïnvesteerd in kleinere, Europese merken zoals het Poolse Turbokolor. Kwalitatief hoogstaande producten die zoveel mogelijk eerlijk geproduceerd worden vinden ze bij Revert het allerbelangrijkst. Dat, in combinatie met hun brede kennis op het gebied van skate- en snowboarden, maakt Revert 95 uniek in hun soort.

Revert Haarlem

De naam, afgeleid van de skateterm voor draaien, doet bij velen een belletje rinkelen sinds ze online steeds groter en groter worden. Hun webshop is een zaak op zich. Extra handig voor de twijfelaars onder ons: je kunt je producten (zowel kleding als boards) uiteraard thuis, maar ook in de winkel laten bezorgen. Revert Ladies, tot vorig jaar nog een fysieke shop in de Kleine Houtstraat, is volledig opgenomen in de webshop. Sterker nog, de keuze is hier nog veel groter.

CodeMagazine.RevertShopShots.3009012

Niet alleen in Haarlem is Revert een begrip. Inmiddels winnen ze ook in België en Duitsland aan populariteit. Eigenaar Jeroen heeft de droom om meerdere Revert-winkels in het buitenland te openen. Hij is opgegroeid in Haarlem, maar geboren in Vancouver. En hij ziet zichzelf hier ooit nog weleens naar terugkeren.

Revert Haarlem

Maar eerst moet het twintigjarige jubileum gevierd worden. Op zaterdag drie oktober organiseert Revert 95 daarom een enorm indoorfestival in alle zalen van het Haarlemse Patronaat: The Big Rock Out. Een indrukwekkende line-up zal het publiek trakteren op een breed scala aan muziekstijlen. Er wordt bovendien veel aandacht besteed aan de aankleding met een flinke knipoog naar de skate- en boardwereld. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar. Of loop de winkel in de Kleine Houtstraat even binnen, dan kun je ze direct feliciteren met deze mooie mijlpaal. Op naar de volgende twintig!

Revert Haarlem

Revert 95
Kleine Houtstraat 30
2011 DM Haarlem
023 – 532 7763
www.revert95.com

Openingstijden
Maandag: 12:00 – 18:00 uur
Di, wo, vrij, zat: 10:00 – 18:00 uur
Donderdag: 10:00 – 21:00 uur
Zondag: 12:00 – 17:00 uur

Fotocredits: DaanRuijterPhotographyHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké