Een eigen atelier was altijd al een droom voor de ambitieuze en creatieve Carmen Luijt. Na de kunstacademie in Rotterdam was ze voor enige tijd onderdeel van de broedplaats Bogotá in Halfweg, totdat er een kans voorbij kwam die ze niet kon laten lopen. Op 30 april 2022 opende Carmen dan ook haar eigen atelier Stitching Stories aan de Frans van der Wielstraat, op steenworp afstand van het Van der Valk hotel in Haarlem Zuid. In dit atelier worden de meest bijzondere creaties gemaakt, van een ge-upcyclede oude jurk tot een jas gemaakt van opa’s oude stoel. Echt waar! Wij brachten een bezoek aan Stitching Stories voor het verhaal achter het verhaal.

 


 

 

Niet zomaar een modelabel

Zelf omschrijft Carmen haar modelabel als een middel om je eigen identiteit en verhaal zichtbaar te maken naar de ander. Haar inspiratie haalt Carmen uit verschillende culturen, waarbij de Arabische cultuur haar in het bijzonder aanspreekt. Bij binnenkomst van het atelier kun je niet om de eye-catcher heen: een bomberjack uit de gabbertijd bewerkt met een Arabische print. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid vormen eveneens de basis voor haar creaties. Het doel van haar collectie is om de dialoog tussen mensen op gang te brengen over zowel de overeenkomsten als de verschillen.

 

 

‘’Your story, our story & the story we create together’’

Carmen werkt aan vele verschillende projecten, waarvan Heritage er één is. Soms heeft een kledingstuk, materiaal of product een speciaal verhaal waardoor je er geen afstand van kunt doen, maar het om wat voor reden dan ook niet meer gebruikt. Carmen gaat graag in gesprek met haar klant om zodoende samen tot een nieuwe creatie te komen. Zo ontstaan unieke stukken die echt helemaal van jou zijn. Zoals dus een jas gemaakt van je opa’s oude stoel, of een bomberjack gemaakt van een oude kimono.

 

 

Voor wie?

Het atelier is open voor iedereen. Op bepaalde dagen kun je gewoon binnenlopen, maar ook op afspraak ben je van harte welkom. Carmen staat erg open voor samenwerkingen met andere ateliers en komt ook graag in contact met bijvoorbeeld meubelmakers die een goede bestemming voor hun restmaterialen zoeken. Stitching Stories is ook te zien op fashion beurzen en evenementen door het hele land. Nieuwsgierig geworden? Ga eens langs!

 

Contact

Frans van der Wielstraat 139
2033 MS Haarlem
www.stitchingstories.nl

facebook.com/Itsstitchingstories
instagram.com/stitchingstories__

 

Openingstijden

Donderdag 09.00-18.00uur
Vrijdag 09.00-18.00uur
Dinsdag & zaterdag: op afspraak

 

Handtekening Manon

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké