Modern is leuk, maar sommige dingen konden ze vroeger toch echt beter. Het is daarom geen wonder dat vintage sieraden het altijd zo goed blijven doen. Een tijdloos design gaat jarenlang mee, of vaak zelfs generaties. De Haarlemse dames van Studio Kroewe ontwerpen prachtige gouden sieraden met een hint uit het verleden, maar ook een moderne twist. Het grootste gedeelte van de collectie wordt gemaakt op bestelling. De ringen, oorbellen, kettingen en armbanden van Studio Kroewe zijn van 100% gerecycled 14k goud, gemaakt door goudsmeden uit de buurt. En wauw, de sieraden zijn betoverend! Wij gingen natuurlijk even langs.

 

Studio Kroewe sieraden goud juwelier

 

Studio

Studio Kroewe verkoopt online (sinds kort ook bij de Bijenkorf!) en werkt daarnaast vanuit een toffe studio in het centrum van Haarlem waar je op afspraak terecht kunt. Hier, where the magic happens, krijg je niet alleen een kijkje achter de schermen. Je bent er ook van harte welkom om een aantal sieraden te passen en je wensen te bespreken. Ben je bijvoorbeeld geïnspireerd geraakt door de ontwerpen, maar heb je een specifieke edelsteen in gedachten of wil je de vorm iets aanpassen? Studio Kroewe biedt ook designs op maat. Zo is jouw nieuwe sieraad dus helemaal jij!

 

 

Vrouwenpower

Wat had een tof bedrijf als Studio Kroewe nodig om uit te groeien tot zo’n succes? Het begon met de twee enthousiaste, creatieve onderneemsters Daisy en Elisabeth, die hun banen als marketingmanager en art-director verlieten om hun droom waar te maken. Beiden erfden een ring van hun grootmoeder, wat hen inspireerde om ook voor anderen iets te maken wat voor altijd blijft. Die inspiratie leidde tot de eerste ontwerpen en vervolgens de samenwerking met een aantal vrouwelijke goudsmeden, die de designs tot leven brachten. Onderneemsters, vakvrouwen… wat een vrouwenpower in één bedrijf!

 

 

100% gerecycled goud

De dames van Studio Kroewe proberen het gehele productieproces zo duurzaam mogelijk te laten verlopen en hun voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo wordt er alleen 100% gerecycled 14k goud gebruikt, produceren ze alles lokaal en op bestelling. Ook de partners waarmee ze samenwerken houden dezelfde waarden. Door hen samen worden de mooiste producten gemaakt. Niet geleid door (snelle) trends, maar juist iets blijvends. Sieraden die je je hele leven kunt blijven dragen en hopelijk op een dag door kunt geven aan een volgende generatie. En dit geeft de stukken natuurlijk meer waarde dan goud ooit zal krijgen.

 

Studio Kroewe sieraden goud juwelier

 

Een bezoek cadeau geven

Omdat de juwelen van Studio Kroewe zo persoonlijk zijn, is het iets lastiger om ze cadeau te geven. Daarom kun je een bezoek aan het atelier cadeau geven, met een mooi ingepakte cadeaubon en al. Zo kun je samen een prachtig cadeau uitkiezen in het atelier én heb je toch iets tastbaars om te geven.

 

Studio Kroewe

 

Studio Kroewe is een van die Haarlemse ondernemingen die (opnieuw) bewijst hoe mooi passie en vakmanschap kunnen zijn. Met een sieraad dat je doet denken aan een bijzonder moment en dat een leven lang meegaat. Dat is toch fantastisch? Wij zijn fan.

 

 

Contact

Studio Kroewe
Wilhelminastraat 38-1
2011VN, Haarlem
www.studiokroewe.com

facebook.com/studio.kroewe
instagram.com/studio.kroewe

 

 

Openingstijden

Om een aantal van je favoriete gouden items te passen en kennis te maken met de gezichten achter Studio Kroewe kun je een afspraak maken via de booking tool.

 

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Studio Kroewe.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké