Twee creatieve zussen, veel bijzondere stoffen én een uniek kledingstuk dat in je kast niet mag ontbreken: het bomberjack. Dat zijn de elementen die het slow fashion merk Stygr tot een daverend succes hebben gemaakt. Niet alleen online gaan de ontwerpen van de Haarlemse eigenaressen als hete broodjes over de (virtuele) toonbank, ook hun nieuwe boutique in de Gasthuisstraat in Haarlem doet het fantastisch. Het is een winkel en atelier ineen, dus terwijl jij rondneust tussen de bomberjacks zetten Florine en Paulette alweer een nieuw kunstwerk in elkaar. Met de hand! Je begrijpt het al; wij gingen gauw langs bij deze snoepwinkel voor modeliefhebbers.

Stygr winkel
Stygr winkel

Hoe het begon

In 2019 startten de zusjes Stijger met hun droom. Een eigen kledingmerk, alles handgemaakt, authentiek en met aandacht voor de herkomst en productie. Het mooiste en meest populaire product bleek het bomberjack, waar ze vandaag de dag de focus volledig op hebben gelegd. Aangezien het maken van deze jacks veel tijd kost en de populariteit van het merk met de dag toeneemt, krijgen de zussen inmiddels ook wat hulp. Zo blijft de nieuwe winkel in Haarlem goed gevuld en hangt er voor jou altijd een bomber klaar om uit te proberen.

 

Florine Stijger en Paulette Stijger Stygr atelier

 

Slow fashion

Iets wat Paulette en Florine erg belangrijk vinden, is dat hun producten op een kleinschalige manier geproduceerd worden. Een deel van de collectie wordt nu gemaakt in een atelier in Amsterdam. Hiermee spelen ze in op de slow fashion movement; een beweging die de hedendaagse massaproductie en verspilling tegengaat en kijkt naar alternatieven. Daarom richt Stygr zich op de mensen die meer waarde hechten aan waar hun kleding vandaan komt en iets meer willen besteden aan een uniek item waar ze trots op kunnen zijn.

 

Bomberjack kopen

 

De Stygr bomber

De bomberjacks van Stygr zijn uniek, worden met de hand gemaakt en zijn geschikt voor iedereen. Wat een Stygr bomber nu een Stygr bomber maakt? Ten eerste de lange, ruime ballonmouwen die de look iets vrouwelijks geven. Het leuke pof-effect. Daarnaast de opgestikte, rechthoekige zakken die precies groot genoeg zijn voor bijvoorbeeld je telefoon. En ten slotte de herkenbare lichtblauwe voering, waardoor je altijd weet dat je een origineel exemplaar in huis hebt.

 

Bomberjack kopen

 

Bekend van…

Ook leuk om te weten; de sprankelende bomberjacks van Haarlemse bodem zijn zeker niet onopgemerkt gebleven. Verschillende bekende bloggers merkten het kledingstuk al op, zoals Kiki Duren van Amayzine. Ook maakte de Stygr bomber een tijdje geleden al een tv-debuut in Shownieuws en later nog bij RTL Nieuws. Ook in vrouwenblad VIVA én in het magazine van vtwonen verscheen er een leuk verhaaltje. Dan mag je toch echt wel een beetje trots zijn hoor!

 

Stygr bomberjacks

 

Het atelier

De bezoeklocatie van Stygr zit dus sinds kort in de Gasthuisstraat, in een gedeeld pand met de overkoepelende naam NO.34. De dames delen de ruimte samen met een andere creatieve ondernemer, namelijk Grills&Wheels. De scheiding tussen beide domeinen hebben ze super leuk aangegeven met een grote, roze streep. Maar een harde scheiding is het niet, want samen ondernemen maakt het allemaal natuurlijk een stuk leuker!

 

Gasthuisstraat Haarlem

 

Een echte nieuwe topper voor de Haarlemse modeliefhebbers dus. Of je nu gaat voor een opvallende glitter of een effen exemplaar, elke Stygr bomber is uniek en tilt je outfit naar een ander level. Volgens mij moet elke Haarlemmer er straks één in de kast hebben, toch?

 

Contact

Gasthuisstraat 34
2011 XP, Haarlem
www.stygr.com

facebook.com/stygr.official
instagram.com/stygr.official

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
11.00 – 17.00
Donderdag
11.00 – 17.00
Vrijdag
11.00 – 17.00
Zaterdag
11.00 – 17.00
Zondag
Gesloten

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie