Twee creatieve zussen, veel bijzondere stoffen én een uniek kledingstuk dat in je kast niet mag ontbreken: het bomberjack. Dat zijn de elementen die het slow fashion merk Stygr tot een daverend succes hebben gemaakt. Online gaan de ontwerpen van de Haarlemse eigenaressen als hete broodjes over de (virtuele) toonbank. Geen wonder, want deze designs zijn uniek, herkenbaar en worden met passie gemaakt. Met de hand! Je begrijpt het al; wij moesten natuurlijk meer te weten komen!

Bomberjack kopen

Hoe het begon

In 2019 startten de zusjes Stijger met hun droom. Een eigen kledingmerk, alles handgemaakt, authentiek en met aandacht voor de herkomst en productie. Het mooiste en meest populaire product bleek het bomberjack, waar ze vandaag de dag de focus volledig op hebben gelegd. In 2021 openden ze een eigen winkel aan de Gasthuisstraat, maar inmiddels zijn ze verhuisd naar een grote werkplek aan het Energieplein en is de winkel voor nu alleen online te vinden. Aangezien het maken van deze jacks veel tijd kost en de populariteit van het merk met de dag toeneemt, wilden de zussen op zoek naar een manier om ook eindelijk te kunnen leveren aan andere modewinkels. Dat kan vanaf hun nieuwe plek. Zo blijven de rekken goed gevuld en hangt er voor jou altijd een bomber klaar om te bestellen.

 

Stygr atelier

 

Slow fashion

Iets wat Paulette en Florine erg belangrijk vinden, is dat hun producten op een kleinschalige manier geproduceerd worden. Een deel van de collectie wordt nu gemaakt in een atelier in Amsterdam. Hiermee spelen ze in op de slow fashion movement; een beweging die de hedendaagse massaproductie en verspilling tegengaat en kijkt naar alternatieven. Daarom richt Stygr zich op de mensen die meer waarde hechten aan waar hun kleding vandaan komt en iets meer willen besteden aan een uniek item waar ze trots op kunnen zijn.

 

Bomberjack kopen

 

De Stygr bomber

De bomberjacks van Stygr zijn uniek, worden met de hand gemaakt en zijn geschikt voor iedereen. Wat een Stygr bomber nu een Stygr bomber maakt? Ten eerste de lange, ruime ballonmouwen die de look iets vrouwelijks geven. Het leuke pof-effect. Daarnaast de opgestikte, rechthoekige zakken die precies groot genoeg zijn voor bijvoorbeeld je telefoon. En ten slotte de herkenbare lichtblauwe voering, waardoor je altijd weet dat je een origineel exemplaar in huis hebt.

 

Florine Stijger en Paulette Stijger

 

Bekend van…

Ook leuk om te weten; de sprankelende bomberjacks van Haarlemse bodem zijn zeker niet onopgemerkt gebleven. Verschillende bekende bloggers merkten het kledingstuk al op, zoals Kiki Duren van Amayzine. Ook maakte de Stygr bomber een tijdje geleden al een tv-debuut in Shownieuws en later nog bij RTL Nieuws. Ook in vrouwenblad VIVA én in het magazine van vtwonen verscheen er een leuk verhaaltje. Dan mag je toch echt wel een beetje trots zijn hoor!

 

Stygr bomberjacks

 

Een echte nieuwe topper voor de Haarlemse modeliefhebbers dus. Of je nu gaat voor een opvallende glitter of een effen exemplaar, elke Stygr bomber is uniek en tilt je outfit naar een ander level. Volgens mij moet elke Haarlemmer er straks één in de kast hebben, toch?

 

Contact

Energieplein 16 (Geen winkel!)
2031 TC Haarlem
www.stygr.com

facebook.com/stygr.official
instagram.com/stygr.official

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké