In Haarlem is weinig zo veranderlijk als de Kleine Houtstraat. Winkels komen, eettentjes gaan… Jammer? Eigenlijk niet! Want zo kom je ook als stadvaste mug elke week een nieuw, afwisselende aanbod tegen in dit fijne winkelstraatje. Wij werden bijvoorbeeld blij verrast door Haarlems nieuwste theewinkel, Tea my dear.

Tea my dear Haarlem12

Tea my dear Haarlem10

Halverwege de straat, voor nummer 16, staat een uitnodigend bankje. De etalage doet al veel mensen stoppen en dat is niet zo gek: hier staan de prachtigste theebussen en serviezen uitgestald. Omringd door etagères – gemaakt van gestapelde kop en schotels – die gevuld zijn met vrolijk gekleurde muffins. Dit is een winkel waar je wel even naar binnen móet, of je nu wel of niet van thee houdt.

Tea my dear Haarlem03

Tea my dear Haarlem07

Eigenaresse Amber werkte jarenlang als chefkok. Nadat ze een tijdje cupcakes voor de theewinkel van een vriendin maakte, werd haar gevraagd die zaak over te nemen. Dat zag ze niet zitten, maar gelukkig ontstonden er toen wel plannen voor een winkel in Haarlem. Ambers man kwam met de naam Tea my dear en zij zelf had haar zinnen gezet op de Kleine Houtstraat. Begin juli werden de plannen werkelijk en opende haar eigen theezaak de deuren.

Tea my dear Haarlem13

Tea my dear Haarlem02

De theewinkel zit in een pand dat onderdeel was van een grote beddenzaak. Die is in drie kleinere pandjes verdeeld, waarvan Tea my dear het meest linker heeft omgetoverd tot een ruime, lichte winkel. Amber heeft veel hulp gehad van familie en vrienden. Zo bouwde haar vader de industriële kast met serviezen, haakte haar moeder de muffins in de etalage en ontwierp haar man de grappige posters met onder andere Lionel Richie: ‘Hello, is it tea you’re looking for?’

Tea my dear Haarlem09

Tea my dear Haarlem11

Maar het meeste werk doet Amber zelf. Elke klant wordt steevast vrolijk begroet met een lekker kopje thee. Wij mochten proeven van een frisse groene thee met jasmijn, maar de theepot is elke dag met iets anders gevuld – als het maar bij de weersomstandigheden past. Er is in elk geval genoeg keuze, bij Tea my dear worden meer dan honderd soorten losse thee verkocht!

Tea my dear Haarlem01

Tea my dear Haarlem06

Alle thee komt van het Parijse theehuis Betjeman & Barton. Hun thee is natuurlijk geparfumeerd (dus zonder kunstmatige geur- of smaakstoffen) en komt van kleinere theeplantages van over de hele wereld. Eerlijke thee dus! En, eerlijk is eerlijk, die smaakt ook extra lekker. Populair zijn de ‘milky oolong’ en de ‘earl grey white’. Naast bussen vol thee kun je bij Tea my dear ook terecht voor de leukste kopjes, schotels, waterkokers, theedoeken, filters en Ambers zelfgemaakte cupcakes.

Tea my dear Haarlem08

Tea my dear Haarlem05

Als theefan wist ik wel dat losse thee toch echt een stuk lekkerder is dan standaard zakjes, maar bij Tea my dear werd dat nog eens extra benadrukt. Nieuwsgierig geworden? Loop eens langs! Je kunt hier niet alleen terecht voor losse thee en goede cadeaus, maar er worden ook high teas en theeproeverijen gehouden, met z’n tweeën of in een grote groep.

Tea my dear Haarlem04

In september wordt de winkel officieel geopend, houd hiervoor Facebook in de gaten. Tea, my dear? Yes please!

Tea my dear
Kleine Houstraat 16
2011 DM Haarlem
www.facebook.com/teamydear

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 -17.00 uur

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie