Haarlemse ondernemers om trots op te zijn: Lieke van Hulsbergen is er zo’n eentje! Haar eigen bedrijf TET. is een sociaal, duurzaam én stijlvol concept met een duidelijke missie, namelijk het vieren van vrouwelijke samenwerking en het effectief verminderen van afval. Met name het plastic dat de zee vervuilt. Daarom zijn al de kledingstukken van TET. Responsible Wear gemaakt van gerecycled plastic en nylon, of van biologisch katoen, linnen, tencel en/of biologische bamboe. Daarnaast zijn veel items ook op meerdere manieren in te zetten, sommige bikini’s zijn bijvoorbeeld omkeerbaar. De gezellige nieuwe winkel in de Kleine Houtstraat hangt vol vrolijke kleuren en het team vertelt je graag meer over het bijzondere verhaal van TET. Kortom: tijd voor een nieuwe, duurzame (strand)outfit die jaren meegaat!

 

 

Minder plastic, meer samen

Lieke zag tijdens haar vele verre reizen op verschillende plekken schrijnende voorbeelden van het plasticprobleem. Met haar afstudeerproject over gerecyclede materialen kwam ze in aanraking met Repreve; een innovatieve, hoogwaardige stof die gemaakt is van plastic afval en industrieel nylon afval. Zo ontstond in eerste instantie het idee om duurzame zwemkleding te produceren en op die manier effectief het probleem aan te pakken. In 2018 verhuisde de Haarlemse naar Bali, waar de wortels van het tropische TET. liggen. Ze wilde zelf zo dicht mogelijk bij de bron zijn en zocht fabrieken uit waar haar producten op de juiste manier geproduceerd konden worden.

 

TET Swimwear duurzame bikini
Foto’s: TET. Responsible Wear

 

Meer dan swimwear

Toen TET. in 2019 echt startte, lag de focus eerst vooral op duurzame bikini’s, maar inmiddels produceren ze naast swimwear ook duurzame kleding en accessoires. Alle zwemkleding wordt geproduceerd door gecertificeerde, kleinschalige fabrieken op Bali en China, onder toeziend oog van het TET. powerteam. Er werken specialisten die verstand hebben van Repreve, want alle zwemkleding wordt gemaakt van deze speciale, duurzame stof. De kleding, sportkleding en accessoires worden gemaakt van biologisch katoen, linnen, tencel en biologische bamboe. Soms wordt daar ook Repreve aan toegevoegd. Daarnaast zijn bijna alle bikini’s reversible en worden alle collecties op elkaar afgestemd, waardoor je alle items kan combineren; jouw bikini is dus je beste vriend voor de rest van je leven.

 

TET Swimwear duurzame bikini

 

Vrouwenpower

De naam van dit toffe bedrijf heeft meerdere betekenissen. Goeie ideeën ontstaan alleen door samenwerking, tête-à-têtes, koppen bij elkaar, door creativiteit te bundelen en samen te werken. Dat doet TET. het liefst met jonge, ambitieuze vrouwen die durven te dromen. Zo creëren ze de mooiste bikini’s en kledingstukken voor iedereen en elk lichaam.

 

Belangrijk certificaat

TET. Responsible Wear heeft officieel de B Corp-certificering behaald, wat betekent dat het bedrijf strenge ethische, verantwoordelijke, sociale en milieunormen hanteert. Het is een van de meest veeleisende en strenge certificeringen op het gebied van duurzaamheid en verantwoordelijkheid en toont aan dat TET. een uitzonderlijk niveau van transparantie, verantwoordelijkheid en naleving van milieu- en sociale normen heeft bereikt. Door ethische productie creëren ze niet alleen werkgelegenheid, maar ondersteunen ze ook gezinnen en geven vrouwen meer kansen.

 

TET Swimwear duurzame bikini TET Swimwear duurzame bikini

 

Beach clean-ups

Elk jaar komen er miljoenen tonnen aan plastic in onze oceaan terecht. Het oplossen van de plastic vervuiling vereist een combinatie van het stopzetten van de bron en het opruimen van wat er al is. Daarom houdt TET. op Bali soms ook beach clean ups om de stranden weer schoon te krijgen.

 

Kortom: genoeg redenen om eens bij dit toffe bedrijf naar binnen te stappen!

 

Contact

TET. Responsible Wear
Kleine Houtstraat 20
2011 DM Haarlem
tetresponsiblewear.com

instagram.com/tet.responsiblewear
facebook.com/tet.responsiblewear

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 10.00 – 17.00
Woensdag, 10.00 – 17.00
Donderdag, 10.00 – 17.00
Vrijdag, 10.00 – 17.00
Zaterdag, 10.00 – 17.00
Zondag, 12.00 – 17.00

 

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké