In een maand tijd hebben Hanne en Vera het samen voor elkaar gebokst om de zeer sfeervolle interieurwinkel The James in de Kleine Houtstraat te openen. En maak je borst maar nat, want werkelijk alles hier wil je hebben. Wat je kunt verwachten: natuurlijke tinten, organische vormen, mooie materialen en veel accessoires. Of zoals Hanne en Vera zelf zeggen: heerlijke hebberigheden 🙂

 

The James Haarlem

Soulfull home treasures

Het assortiment bestaat uit een mix van mooie interieurmerken en private label items. Hanne en Vera zijn altijd weer op zoek naar speciale schatten van over de hele wereld. Zelf noemen ze het ‘soulfull home treasures’: originele producten en objecten met een verhaal. Daarnaast vinden ze het ook leuk en mooi om met Haarlemse makers samen te werken. Zo stuitten ze op een lokale houtdraaierij waar ze nu prachtige schaaltjes van verkopen. Maar naast echt Haarlems vind je bij The James ook handgemaakte meubels uit Marokko, prachtig tafelgerei, mooie (wand)kleden, verschillende lampen en de fijne wasparfums van Rosaodor.

 

Knusse sfeer

Bij deze winkel wil je elke dag wel even naar binnen stappen. Om te struinen door de mooie producten, maar ook voor het interieur. De onbewerkte vloer in combinatie met het plafond van doorleefde houten balken geeft de winkel een Berberlodge vibe. Precies de look and feel die Hanne en Vera voor ogen hadden. De kaarsen branden altijd, een heerlijke ambergeur komt je tegemoet en je wordt verwelkomt met een grote smile.

 

Passie achterna

Eigenaressen van The James Vera en Hanne zijn oud-collega’s uit de mode- en designbranche. Door de jaren heen hebben ze altijd contact gehouden en de gedeelde passie voor interieur bleef. De afgelopen jaren werkten ze vooral digitaal en deden styling, maar ze misten het contact met mensen. Zo ontstond de droom voor een winkel. In Haarlem natuurlijk! Het is goed te merken dat het assortiment met passie en aandacht is samengesteld. En heb je interieuradvies nodig? Ze denken graag met je mee. Dus laat je hier zeker even ‘thuis komen’.

 

 

Contact

The James
Kleine Houtstraat 20
2011 DM Haarlem
instagram.com/thejames.haarlem

Openingstijden

Di t/m za 11.00 – 18.00 uur
Zo 12.00 – 17.00 uur

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké