Het restaurant van Olivijn staat al jaren bekend als een van de beste restaurants van Haarlem. Maar nu kun je ook bij Olivijn terecht wanneer je in eigen keuken een topmaaltijd wilt bereiden, en wel in hun nieuwe traiteur. In het gezellige pand in de Gierstraat staan de beste producten voor je tentoongesteld: gastronomisch bier, goede broden, speciale sauzen en meer. Alles zorgvuldig geselecteerd, alleen het allerlekkerste. Daarnaast kun je er natuurlijk terecht voor dé snacks die tijdens de coronaperiode niet aan te slepen waren in Haarlem: hun beroemde kroketten in de smaken truffel, kreeft en spek!

 

Traiteur Olivijn

 

De traiteur

De schappen van Traiteur Olivijn staan met opzet niet overvol. Er is bewust gekozen voor exclusieve producten, het beste van het beste. Je vindt er verschillende (en wisselende) delicatessen, zoals bisque (kreeftensoep), kaviaar, bijzondere kazen en charcuterie. Ook de populaire yuzu dressing van Olivijn (geheim recept!) is te koop in een fles. Er zijn houdbare producten, maar ook verse gerechten waar je thuis direct van kunt genieten. Daarnaast verkopen ze kunstzinnig servies, snijplanken en speciale gietijzeren pannen, gemaakt van gerecyclede trainrails en fietsen. Dat vind je echt niet overal.

 

Traiteur Olivijn

 

Eten is ook kunst

Om het plaatje compleet te maken, kun je bij de traiteur ook nog eens een beetje cultuur snuiven. Aan de muur hangt namelijk de eigenwijze foodart van prijswinnende foodfotografe Saskia (inderdaad, de eigenaresse!). Te koop, zodat je ook van haar fotografie thuis kunt genieten. Zo maak je van je eigen eetkamer bijna een sterrenrestaurant.

 

Vuurzee bierYuzu dressing

 

Die ene kroket

Waar het allemaal mee begon. Toen eigenaren van Olivijn, Menno en Saskia, op zoek waren naar een geschikte gebaksvitrine stuitten ze per ongeluk op een snack-automaat. Chef Menno, altijd vol ideeën, besloot een paar kroketten te maken voor de take-away. Natuurlijk wel in de stijl van Olivijn, dus niet zomaar de rundvleeskroket die je uit de muur van de snackbar om de hoek trekt. Eentje met verse kreeft, eentje met truffel en eentje met spek. Het zal je niet verbazen; dat was een groot succes. Zelfs RTL Nieuws en Q-Music pikten het verhaal op en mensen kwamen van heinde en ver om er eentje te proeven. Experiment 110% geslaagd dus.

 

Truffel kroketTraiteur Olivijn

 

Een exclusieve winkel om al dit succes in voort te zetten kon natuurlijk niet uitblijven. Traiteur Olivijn was geboren. En daar zijn wij héél blij mee!

 

Contact

Traiteur Olivijn
Gierstraat 14-L
2011 GD, Haarlem
traiteurolivijn.nl

facebook.com/olivijntraiteur
instagram.com/olivijntraiteur

 

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12.00 – 17.00
Donderdag
11.00 – 18.00
Vrijdag
11.00 – 18.00
Zaterdag
11.00 – 18.00
Zondag
12.00 – 17.00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké