Ben je fan van tweedehands mode? Dan hebben we goed nieuws voor je! Vlakbij het station is een paar weken geleden deze nieuwe tweedehandswinkel, Appel en Ei, geopend. Een aanwinst voor alle thriftshopliefhebbers! In deze winkel is stijlvolle, zo-goed-als-nieuwe tweedehands kleding te vinden voor een zacht prijsje en je kunt er ook je eigen kleding verkopen. Inmiddels is het concept al in meer dan tien verschillende steden in het hele land te vinden, zoals Groningen, Hilversum en Breda. Maar nu dus ook in ons eigen Haarlem!

 

 

Hoe het werkt: iedereen kan kleding inbrengen, maar Appel en Ei verkoopt alleen kleding die er zo goed als nieuw uitziet. Daarnaast moet de kleding geschikt zijn voor het aankomende seizoen, dus momenteel zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar herfst-/winterkleding. De kleding moet gewassen en gestreken aangeleverd worden, klaar voor een nieuwe eigenaar. Je levert de kleding in een stevige tas voorzien van je naam en telefoonnummer in of je gaat in de winkel samen met de medewerkers alvast door je kleding heen om een selectie te maken. De verkoopperiode eindigt na zes weken, waarna je je tegoed kunt laten uitbetalen. Eventuele niet-verkochte kleding kan opgehaald worden, tenzij je het liever wilt doneren aan een goed doel.

 

 

In de winkel is ook een speciale sectie voor iets luxere (merk-)kleding: de ‘Goudappeltjes’. Daar vind je soms ook hele mooie dingen tussen!

 

 

Tijdens de bouw van de Appel & Ei-winkels zijn waar mogelijk materialen hergebruikt. Het grootste deel van het interieur – waaronder de vloeren, toonbank en paskamers – is gemaakt van (sloop)hout. Super duurzaam!

 

 

De Appel en Ei in Haarlem zit op een mooie locatie, dichtbij het station en het centrum van de stad. Hier fiets je dus gemakkelijk even langs om een bezoekje te brengen.

 

 

Winkelmanager Noortje staat klaar om je advies te geven of je ingebrachte artikelen te bekijken. Met een diploma Fashion & Management op zak is zij daar de aangewezen persoon voor. Zo kom je nooit meer thuis met een miskoop.

 

 

Het idee van Appel en Ei is ontstaan in Leiden en het eerste filiaal daar groeide uit tot een groot succes. In de loop der jaren volgden er meer en meer winkels en het concept is nog lang niet uitgegroeid! Logisch, want dit is een enorm leuke plek om duurzaam, mooi en goedkoop te shoppen. Wie zegt daar nu ‘nee’ tegen?

 

Contact

Appel en Ei
Kruisweg 52-54
2011 LD, Haarlem
appelenei.nl/haarlem

www.instagram.com/appelenei
www.facebook.com/appeleneihaarlem

 

Openingstijden

Maandag 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.30 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké