Dat we voor de mooiste vintage kledingparels niet naar Londen of Parijs hoeven, wist de vintage liefhebbende Haarlemse mug al. Zo bieden de prachtige creaties, artistieke ideeën en feilloze combinaties van Vintage Curators al ruim een half jaar een fijn dichtbijhuis-alternatief. En wat voor één! Na een meer dan succesvolle shop-in-shop boven Meneer Paprika bekleedt Vintage Curators sinds eind november een eigen pand aan de Kleine Houtstraat 20.

vintage-curators-haarlem-12

vintage-curators-haarlem-11

Op de nieuwe locatie blijft het concept hetzelfde: mooie, kwalitatieve vintage verkopen, atelier houden en workshops organiseren. ‘Nieuwe’, zelfgemaakte ontwerpen uit bestaande stockstoffen (hoe uniek wil je het hebben!?) hangen tussen de vintagestukken die via verschillende adressen in binnen- en buitenland hun weg naar Haarlem hebben gevonden. Stuk voor stuk zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit en uniekheid door eigenaresse Marije Cnossen. Afgestudeerd aan de kunstacademie Willem de Kooning en met een flinke dosis ervaring als designer bij verschillende modelabels weet Marije piekfijn wat bij wie goed staat. Klanten die het leuk vinden kunnen foto’s doorgestuurd krijgen van Marije’s nieuwste vondsten als ze op inkoop is. Ook kunnen klanten een zoekopdracht plaatsen. 
En dan de workshops: denk aan eco-dyeing van Elin Wanderlüst waarbij stof wordt bedrukt met verse bloemen, verven met indigo en kinderbroeken repareren op basis van boro, een Japanse borduurtechniek.

vintage-curators-haarlem-04

vintage-curators-haarlem-07

Maar daar blijft het niet bij. Marije voert wolreparaties uit én biedt een podium voor nieuwe ontwerpers. Zo zijn er zelfbedrukte rompertjes met de liefste printjes door Indah. Marije borrelt van de ideeën en plannen, dus houd Vintage Curators zeker in de gaten!

vintage-curators-haarlem-08

vintage-curators-haarlem-09

Onder het motto ‘work with what there is’ staan duurzaamheid, geen afval produceren en wereldwijd eerlijke werkgelegenheid creëren hoog in het vaandel. De gevlochten schoenen uit Afrika en de in India gemaakte lamp hebben niet enkel als doel mooie items te zijn, maar boden ook eerlijke werkgelegenheid aan locals die dat het hardste nodig hebben.

vintage-curators-haarlem-05

Bij mooie kleding past een mooie ruimte. Tijdens de verbouwing kwamen de houten plafondbalken tevoorschijn en de vloer mocht terug naar de originele staat. De winkel is ingericht met de meest originele 3D-huisvormige spiegel, welke ook een bureau blijkt te zijn waarachter de naaimachine prijkt. Een fijne luie stoel met zacht vachtje, groene planten en een toonbank van pallets maken het pandje tot een waar vintage-walhalla.

vintage-curators-haarlem-15

Dus: op naar Vintage Curators om jezelf in een fijn oud/nieuw jasje te steken. Klinkt als een unieke, stijlvolle Oud&Nieuw-outfit, niet waar?! 😉

Vintage Curators
Kleine Houtstraat 20
2011 DM Haarlem
Facebook.com/vintagecurators

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie