Dit jaar is de grootste kringloopwinkel van Haarlem geopend aan de Eysinkweg 71. In het lichte, ruime pand van de oude Forddealer vind je maar liefst twee verdiepingen vol unieke items: van bankstellen tot schilderijen en van spijkerbroeken tot zonnehoeden. De winkel is lekker overzichtelijk ingedeeld, elke hoek is met zorg ingericht en alle spullen zijn nauwkeurig uitgezocht en schoongemaakt door het enthousiaste personeel. Ben je op zoek naar wat toffe, nieuwe spullen voor een prikkie, dan ben je hier dus aan het juiste adres. Wij namen een kijkje.

 

‘I’ll wear your granddad’s clothes, I look incredible,’ zingt Macklemore in zijn lied Thrift Shop uit 2012. Sindsdien is het tweedehands shoppen bij kringloop- en vintagewinkels alleen maar populairder geworden. En wie nog steeds denkt dat je bij de kringloop slechts afdankertjes van opa vindt, heeft het helemaal mis. Bij Zolder023 liggen namelijk erg mooie spullen, van mensen die gewoon toe waren aan een nieuw interieur bijvoorbeeld, maar soms ook opgekochte, nieuwe producten van failliete bedrijven. Je weet nooit wat je er vindt! In het kader van duurzaamheid is thriftshoppen daarnaast ook nog eens super goed, want je redt prima bruikbare spullen van een vroegtijdig einde bij de vuilstort.

 

 

Zolder023 doet het goed. Na de spectaculaire openingsdag op 15 februari, waar enorm veel mensen op afkwamen, werd duidelijk dat de Haarlemmers het leuk vinden om in het brede assortiment van de winkel rond te neuzen. Wat tot voor kort nog wel miste, was een kledingafdeling. Gelukkig is daar verandering in gekomen. Vanaf deze maand is er een assortiment met mannen-, vrouwen- en kinderkleding toegevoegd en zijn er pashokjes geplaatst. Broeken, rokken, schoenen, je vindt het er allemaal. Ook merkkleding! Dat wordt lekker shoppen voor een nieuwe outfit dus.

 

 

Het werk bij Zolder023 bevalt de werknemers goed. Het team bestaat momenteel uit negen enthousiaste werknemers met verschillende achtergronden. Zo bekommert een oud-visual merchandiser van Hudsons Bay zich bijvoorbeeld om de tentoonstelling van producten in de winkel. Iedereen neemt een specifiek onderdeel voor zijn of haar rekening en zorgt er met plezier voor dat dit er ook tip top uitziet. Het werk is nooit saai, want tussen de gebrachte spullen vindt het team vaak verrassende dingen: het is elke dag weer een feestje. Maar waar de werknemers toch wel het meest van genieten, zijn de mooie verhalen die bij de klanten loskomen. Die verhalen maken de winkel extra bijzonder.

 

 

Kortom: Zolder023 is zeker de moeite waard. Neem lekker de tijd om tussen de spullen te kijken en ga naar huis met de mooiste vondsten. Heb je toevallig nog spullen op je eigen zolder liggen die je niet meer gebruikt, maar waar je nog wel anderen blij mee kunt maken? Neem die dan gelijk mee! Van maandag tot en met zondag kun je namelijk ook eigen spullen bij Zolder023 inleveren. Grote spullen, zoals grote meubels, kunnen zelfs bij jou thuis opgehaald worden. Daarvoor kun je het best telefonisch contact opnemen met Zolder023.

En nu: shoppen!

Adres

Eysinkweg 71
2014 SB, Haarlem
023 20 25 745
info@zolder023.nl
facebook.com/zolder023
@zolder023

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag gesloten.

Let op: dit zijn de huidige openingstijden van Zolder023, maar houd er rekening mee dat deze vanaf 2 juni worden verruimd. De winkel zal dan op maandag tot en met vrijdag open zijn van 10.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Van maandag tot en met zondag kun je van 9.00 tot 18.00 uur dan ook eigen spullen bij Zolder023 inleveren.

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Zolder023.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké