Hoera, de gezellige Jan van Goyenstraat in Heemstede is een hotspot rijker: de enige echte slijterij van Wigbolt. Cocktailbar Wigbolt in de Smedestraat kennen we inmiddels maar al te goed, dus ook voor hun nieuwe plek hadden we hoge verwachtingen. En die zijn overtroffen. De slijterij in Heemstede is stijlvol ingericht en heeft voor ieder wat wils. Bieren, wijnen, gedistilleerd (natuurlijk) en nog veel meer. Daarnaast wil het team straks ook proeverijen en cursussen organiseren in de speciale proefkamer. Zouden ze dan ook advies geven over hoe je zelf die beroemde Haarlem Mule maakt, of blijft dat heerlijke recept nog even geheim?

 

Slijterij Wigbolt

 

Het assortiment van de slijterij is breed. In het voorste deel van de winkel staat een grote koelkast waarin geselecteerde drankjes koel gehouden worden. Niet alleen voor de dorstige Heemstedenaar, maar ook voor bootjevaarders die kunnen aanmeren aan de Craijenestervaart. Daarna begint de verzameling speciaalbieren. Niet alleen van Haarlemse merken, maar ook van veel andere verrassende partijen met ieder een eigen verhaal. De overkant van de winkel bestaat uit wijnen in alle soorten en maten. Verder ben je bij Slijterij Wigbolt ook aan het juiste adres voor cocktailbenodigdheden, bijpassende kookboeken of geschikte cadeaus voor een speciale gelegenheid.

 

Speciaalbier Heemstede
Slijterij Heemstede

 

Achterin

Achterin de winkel begint dan het gedeelte waar de mannen van Wigbolt om bekendstaan; het sterkere spul. Natuurlijk de bekende merken, maar die staan lekker op de onderste plank. Want waar het hier echt om draait, zijn de flessen die je nog niet kent. Bijvoorbeeld van lokale, kleinere distilleerders, waarmee ze vaak persoonlijk contact hebben. De dranken met een goed verhaal. Mixdranken en erg goede whiskeys. De liefhebber kan zijn/haar hart ophalen.

 

Slijterij HeemstedeWhiskey

 

Zodra het kan, wil het team ook hier graag proeverijen en cursussen organiseren. Handig is dat daar direct een speciale ruimte voor is gebouwd, met hoge tafels en zelfs een klein keukentje. Wij zien onszelf al helemaal zitten hoor.

 

Proeverij Cocktailworkshop Heemstede

 

Op verschillende plekken in de slijterij word de link gelegd met de cocktailbar in de Smedestraat. Zo lijkt de hokjeskast op die in de bar en is er in de wc een schildering te zien van Wigbolt Ripperda, de zestiende eeuwse gouverneur waarnaar het bedrijf vernoemd is.

Niet alleen de mannen zelf, maar ook de buurt is blij met de komst van de slijterij in Heemstede. De ondernemers in de Jan van Goyenstraat hebben een hechte band en houden goed contact met elkaar. En natuurlijk is ook Haarlem helemaal niet ver weg. Eigenlijk gewoon dichtbij, om eerlijk te zijn. Als je goed kijkt, kun je vanaf Slijterij Wigbolt het bordje ‘Haarlem’ al zien staan. Stap op de fiets en je bent binnen 10 minuten bij Bar Wigbolt en andersom. Ideaal.

 

Jan van Goyenstraat

 

Dus, ben je op zoek naar een verrassend drankje? Bij de Wigbolt Slijterij Heemstede vind je altijd een fles die je nog niet kent.

 

Contact

Slijterij Wigbolt
Jan van Goyenstraat 12
2102 CB, Heemstede
www.slijterijwigbolt.nl

facebook.com/slijterijwigbolt
instagram.com/slijterijwigbolt

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10.00 – 18.00
Woensdag
10.00 – 18.00
Donderdag
10.00 – 18.00
Vrijdag
10.00 – 18.00
Zaterdag
10.00 – 18.00
Zondag
Gesloten

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké