Haarlem is al jarenlang een van de favoriete shopsteden in Nederland. En daar zijn we trots op! Onze stad heeft natuurlijk van alles wat: van de grote, bekende namen tot kleine, persoonlijke boutiques en van speciaalzaken tot authentieke ambachtslieden. In de Gouden Straatjes, waar zo’n ouderwets gezellige sfeer hangt, slaag je altijd. Maar wat ons centrum echt bijzonder maakt, zijn de gepassioneerde ondernemers die elke dag vol energie in hun winkel staan. Je kunt bij hen rekenen op de meest stijlvolle collecties, de lekkerste assortimenten en altijd puur en eerlijk advies. En wat dacht je van die herkenning en persoonlijke begroeting wanneer je weer eens in je favoriete winkel komt? Winkelen in Haarlem blijft voor ons daarom toch écht de standaard, ook nu de coronacrisis ten einde lijkt te komen. En jij, haal jij ook al alles uit Haarlem?

 

Winkelen in Haarlem

 

De Gouden Straatjes

Deze zeven straatjes zijn een ontdekkingsreis. Met tientallen authentieke, originele winkels en horecazaken is er voor ieder wat wils. En sfeer gegarandeerd. In de Gouden Straatjes wordt het moderne gemixt met het nostalgische. Je vindt er hippe concept stores, maar ook klassieke winkels waarin het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Kleding, meubels, vintage, accessoires, originele cadeaus, alles voor in huis, iets te eten, iets te drinken… en ga zo maar door. Maak je hier een middag voor vrij, dan kom je gegarandeerd thuis met precies dat wat je zocht én waarschijnlijk flink wat mooie verhalen.

 

Winkelen in Haarlem

Winkelroutes

Vind je het leuk om een specifieke route te volgen? Daar is aan gedacht! De gemeente heeft verschillende (winkel)routes ontworpen die je bij de hand nemen en je langs allerlei mooie plekken leiden. Zo is er o.a. een speciale vintageroute, een delicatessenroute, een boetiekroute, eentje voor mannen, eentje voor sportievelingen en noem maar op! Zo heb je een duidelijke richting en kom je misschien langs verrassende zaken waar je nog niet bent geweest. Je vindt alle winkelroutes hier >

 

Winkelen Haarlem Shoppen Haarlem
Bij Saar Thuis en Trend Recipe

 

Check je winkelmoment

Wanneer je het niet prettig vindt om in de drukte te winkelen, kun je ervoor kiezen om in de ‘daluren’ te komen shoppen in Haarlem centrum. Zo heb je lekker de ruimte en kun je in alle rust rondneuzen of vragen naar goed advies van de kenners. Daarom is in kaart gebracht wanneer je drukte in de stad kunt verwachten en wanneer her rustiger is. Je vindt een overzicht op deze pagina. Super handig!

 

 

Online winkelen

Kom je er niet aan toe om zelf een rondje door de stad te lopen, maar wil je wel graag lokaal winkelen? Bestel het dan online! Op deze website kun je bij steeds meer Haarlemse winkels online een bestelling plaatsen. Vervolgens wordt de bestelling bezorgd door de bezorgservice van de winkel zelf, of door het Haarlemse bezorgbedrijf Hurby.

 

 

Kortom, loop bij je volgende bezoek aan het centrum even door die zeven leuke straten en gluur eens door de etalageruiten van je stadsgenoten. We garanderen je dat je in de Gouden Straatjes altijd slaagt. Niet alleen voor de juiste spullen, maar ook voor een onevenaarbare ervaring. Tsja, Haarlem is gewoon de beste. Wat kun je er nog meer over zeggen behalve ‘Haal alles uit Haarlem!’.

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Haarlem Marketing.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké