Altijd een rommelig huis? Of het gevoel dat je niet tot rust komt in je slaapkamer? Misschien is Feng Shui dan wat voor jou! Deze meer dan 3000 jaar oude filosofie leert je hoe de omgeving – en dus ook je interieur – je geluk kan beïnvloeden. Interieurstyliste Thérèse Uyterlinde weet hier alles van en laat je kennismaken met deze manier van inrichten in haar nieuw geopende winkel Circle of Home.

 

 

Als je binnenkomt in de woonwinkel aan de Gedempte Oude Gracht voel je het meteen: hier voeren rust en harmonie de boventoon. Alles draagt bij aan die beleving; de inrichting, de geur, en de muziek. Thérèse nodigt ons uit om plaats te nemen aan de houten tafel waar prachtige interieurboeken en een groot pronkstuk van bergkristal meteen in het oog springen.

 

 

De van origine Zweedse interieurstyliste straalt als ze vertelt over haar filosofie. “Eindelijk zijn we open en kan ik mensen helpen om meer harmonie in hun huis te creëren. Feng Shui is de basis en gaat uit van vijf elementen: hout, aarde, water, vuur en metaal. Ik ben begonnen met het schrijven van teksten bij deze elementen, heb ze aan de muur gehangen en vervolgens daar spullen bij uitgezocht. Alles wat je hier kunt kopen is duurzaam geproduceerd over de hele keten, daar ben ik scherp op. Ik heb stenen uit Madagascar, textiel uit Zweden, prints van een Deense kunstenares en lampen van een Nederlandse ontwerper.”

 

 

Het doel van Feng Shui is om onze leef- en werkomgeving zo aan te passen dat de ruimte in balans is. De vijf elementen moeten in evenredige verhouding aanwezig zijn. Een inrichting met veel vuur en geen water bijvoorbeeld, zou een negatieve invloed hebben op je welzijn en geluk. Thérèse: “Het grappige is dat we dat in huis vaak niet door hebben. Maar als je huis heel donker is, dan heeft dat invloed op je stemming. En als je bloemetjesbehang hebt, dan doet dat ook wat met jou”.

 


 

In de winkel kun je woonaccessoires, meubels, kunst en stenen kopen. Maar je kunt er ook terecht voor advies. “Ik wil laagdrempelig zijn zodat mensen gewoon kunnen aanschuiven met een vraag, maar ik doe ook consulten bij mensen thuis.” Dan kijkt Thérèse samen met jou waar jij iets aan zou willen veranderen. “Ik vraag dan wat jouw behoefte nu is, waar sta je in het leven? Zo is de woonkamer een plek van eten en goede gesprekken en mag die best een beetje rommelig zijn. Daar past het element hout bij, wat staat voor planten, de kleur groen, levendigheid en verbinding. Maar stapels boeken op je slaapkamer of een overvolle wasmand zijn een no-go want die suggereren dat je in actie moet komen.”

 

 

De winkel voelt voor ons als een rustgevende huiskamer waar je ongedwongen kunt rondsnuffelen, inspiratie opdoet en kunt ontspannen na een drukke dag.

 

 

Ook behoefte om de boel even goed op te ruimen? Het maximale uit je huis te halen? Dan is het tijd voor Feng Shui!

 

Contact

Circle of Home
Gedempte Oude Gracht 111
2011 GP, Haarlem
circleofhome.nl

www.facebook.com/circleofhome
www.instagram.com/circleofhome.nl

 

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké