Wat zijn wij Haarlemmers toch ook geluksvogels, met zowel Amsterdam als het strand op steenworp afstand. En waar je vaak blij bent om na een dagje hoofdstad in het rustige Haarlem terug te keren, is het nóg fijner om na een drukke werkweek te ontspannen aan zee. En dat kan nergens beter dan op camping De Lakens in Bloemendaal aan Zee. Extra chic, maar vooral extra leuk is hun allernieuwste accommodatie: de Beachbus. En wij van Haarlem City Blog zijn nog grotere geluksvogels dan de gemiddelde mug, want wij mochten er een nachtje logeren.

Beachbus-Camping-de-Lakens-6

Beachbus-Camping-de-Lakens-8

Het voelt een beetje gek om op een camping vlakbij je huis te gaan overnachten. Zeker als het juli is, maar de regen toch met bakken uit de hemel komt… We waren te nieuwsgierig naar de zogenaamde Beachbus, dus gehuld in regenpakken stapten we op de fiets: op naar camping De Lakens. Vanaf het moment dat de desbetreffende Beachbus in beeld was, verdwenen alle kampeer-twijfels als sneeuw voor de zon. Wat een toffe plek en wát een bus!

Beachbus-Camping-de-Lakens-1

Het gigantische, zilverkleurige gevaarte staat op een privéplek, vlak achter de receptie. Achter een klein heuveltje en omringd met begroeide duinen heb je zeeën van ruimte en, niet onbelangrijk, privacy. Twee grote hangmatten, een picknicktafel en relaxte stoelen staan uitnodigend op het privé-terras. Konijntjes huppelen rond en zelfs onder de bus door. Nu zijn we ook wel erg nieuwsgierig naar hoe die er van binnen uitziet…

Beachbus-Camping-de-Lakens-2

De Amerikaanse schoolbus oogt niet alleen van buiten erg groot, ook van binnen is het verrassend ruim. Het voormalige kantoor van surfschool Surfana is omgetoverd tot een droom-accommodatie voor maximaal twee volwassenen en twee kinderen. Aan werkelijk alles is gedacht, van een zithoek tot een eettafel en van dolby-surround radio tot een eigen toilet. In het keukentje ontbreekt niets en naast koffie en thee kun je hier prima hele maaltijden koken. Een leuk welkomstpakket met nootjes en Jopenbier (‘Life’s a Beach’) staat klaar en we hebben meteen een vakantiegevoel.

Beachbus-Camping-de-Lakens-7

Beachbus-Camping-de-Lakens-4

Na een heerlijk hapje bij restaurant Gestrand te hebben gegeten – op slechts twee minuten lopen! – is het inmiddels droog buiten, dus er wordt nog een strandwandeling gemaakt. Vanaf camping De Lakens zit je zó op het Bloemendaalse strand en op de terugweg heb je vanuit de duinen een geweldig uitzicht over de camping. Het is een groot terrein, maar door de ruime plekken en vele beschutting oogt het georganiseerd en gezellig.

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-7

Beachbus-Camping-de-Lakens-5

Maar het gezelligst is het toch wel in ‘onze’ Beachbus. Overal hangen nog originele bordjes als Emergency Exit of Danger, do not exit arms from windows. De gehaakte kussens, hangende planten, magazines en warme dekens maken dat we hier nu al niet meer weg willen. Extra leuk: zelfs de ruitenwissers en claxon doen het nog! Achter in de bus bevinden zich twee ruime, tweepersoons bedden. Als we na een heerlijke nacht wakker worden in de volle zon, is het vakantiegevoel compleet.

Beachbus-Camping-de-Lakens-9

Op het grote terrein in de duinen zijn, behalve de traditionele kampeerplekken, allerlei originele accommodaties te vinden, zoals het boutiquehostel, laidbackshacks en airstream-caravans. Daarnaast is er een sauna en zelfs een wellness-bus waar je terecht kunt voor schoonheidsbehandelingen, massages of een knipbeurt. Samen met de vele activiteiten voor klein (Creativitijd) en groot (Borrelpop!) had camping De Lakens al een kampeerplekje in ons hart veroverd. Maar met de aanwinst van de Beachbus is het helemaal moeilijk om weer terug te keren naar mooi Haarlem. Wij blijven nog héél even…

Beachbus-Camping-de-Lakens-3

Camping De Lakens

Zeeweg 60

2051 EC Bloemendaal aan Zee

Tel: 023-5411570
www.campingdelakens.nl

De Beachbus boeken?
 Dat kan via de website van De Lakens >

Openingstijden
Camping De Lakens is dit jaar tot zondag 30 oktober 2016 geopend

Receptie

Zondag t/m donderdag: 9.00 – 21.00 uur

Vrijdag en zaterdag: 9.00 – 22.00 uur
In het hoogseizoen elke dag van 9.00 – 22.00 uur

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!