Slapen aan zee, dat is toch het fijnste wat er is? En niet alleen in de zomer, ook in de winter is er niks fijner dan een weekend frisse zeelucht opsnuiven. In hartje Zandvoort, aan de boulevard en met uitzicht over het strand en de zee, zit Boulevard 5. Een super leuke plek met totaal 12 appartementen. Een aanrader voor een paar dagen aan het strand.

Boulevard 5 is nu ruim een jaar open met Joleen en haar man Bas aan het roer. Hiervoor was het Hotel Zuiderbad, en die plek zit al 4 generaties in de familie van Joleen. Het hotel overnemen wilden ze wel, maar dan wel met een compleet nieuwe aanpak. Dat is gelukt. Het hotel werd een ‘hotel appartement’ en werkelijk alles is verbouwd. Het resultaat is prachtig: alles nieuw en fris met mooie inrichting. Alle appartementen hebben een eigen keuken en badkamer gekregen. Ze zijn lekker ruim en bijna allemaal met uitzicht op zee. Alleen het appartement in het souterrain heeft geen zeezicht, en die is ook goedkoper.

Omdat er maar 12 appartementen zijn is de sfeer bij Boulevard 5 heel gemoedelijk en kleinschalig. Alsof je echt even aan zee woont. Er zijn drie verschillende soorten appartementen: studio’s, appartementen met 1 slaapkamer en appartementen met 2 slaapkamers. Joleen: “Wij willen natuurlijk dat onze gasten zich thuis voelen, en ook dat ze lekker elke dag kunnen bepalen waar ze zin in hebben. Daarom bieden wij extra’s zoals ontbijt, maar dit hoeft niet. Een ontbijtje klaarmaken kan ook gewoon in je eigen keuken.” Het horecagedeelte is beneden, waar je ook het ontbijt kunt nuttigen. Mocht je er wel voor gaan: ga je geen spijt van krijgen. Je krijgt namelijk een tafel vol fruit, yoghurt, brood, croissantjes en heerlijk (zoveel mogelijk verantwoord en gezond) beleg.

Naast ontbijten kun je bij Boulevard 5 ook lunchen, een lekker stuk taart eten, warme chocomelk drinken of aanschuiven voor de borrel. Dit alles kan trouwens ook als je hier niet slaapt, iedereen kan het restaurant binnenstappen. Op de lunchkaart staan lekkere broodjes met bijvoorbeeld kroket gemaakt van oesterzwammen, of ‘Mokum Madness’ met Old Amsterdam kaas, spinazie, walnoten en tomaatjes, of ga voor een broodje Pindabaas met verantwoorde pindakaas. De taarten zijn van De Groene Zusjes, en Joleen bakt zelf elke dag verse appeltaart. Op de drankkaart staan ook veel zelfgemaakte producten zoals de smoothies en verse sappen. De cocktailkaart is gemaakt samen met cocktailbar Wigbolt uit Haarlem, en hierop staan een paar heerlijke exemplaren. Onze favoriet: Hold Your Waffle. Een cocktail met Kever Genever in stroopwafelblik.

De inrichting van de appartementen en het restaurant is huiselijk, modern en natuurlijk in strandsfeer. Er hangt kunst aan de muur van steeds weer andere kunstenaars, wat ook meteen te koop is. De ligging van Boulevard 5 is geweldig: midden in het centrum van Zandvoort en natuurlijk aan het strand. Je hoeft alleen maar naar beneden te lopen om de leukste strandtenten te bezoeken. Ook hebben ze eigen parkeerplaatsen, wel zo handig.

Joleen en Bas hebben allebei hotelschool gedaan, en veel ervaring opgedaan in de horeca en hotellerie. Dit komt allemaal samen bij Boulevard 5 en dat is te zien. Een echte aanrader om te slapen als je dagen aan het strand wilt doorbrengen. Het restaurantgedeelte is trouwens ook af te huren voor kleine events zoals een verjaardag, privé diner, vergaderingen of andere feestjes. Joleen en Bas denken graag mee, en regelen alles. Ze organiseren ook regelmatig diners met ‘guest chefs’ zoals de chef van sterrenrestaurant Ratatouille.

Mocht je nu denken: klinkt goed! Reserveer op tijd, want de appartementen zijn gewild. Snappen wij!

Boulevard 5
Boulevard Paulus Loot 5
2042 AD Zandvoort
Tel 023 – 571 26 13
www.boulevard5.nl

Openingstijden
Receptie: dagelijk 09:00 tot 18:00 uur
Restaurant / café: in de zomer dagelijks 09:00 tot 18:00 uur (op mooie zomerse avonden tot later), in de winter woensdag t/m zondag 09:00 tot 17:00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké