In een voormalig schoolgebouw vlakbij het station en dus midden in het centrum is sinds een paar maanden het indrukwekkende Boutiquehotel Staats geopend. Een statig pand met een oppervlakte van maar liefst 1500m2. Achter zware entreedeuren gaat een geheel eigen wereld verscholen. Een hotel met metropolische allure waarin elke kamer uniek is.

Vooral de looks van dit hotel zijn bijzonder. Alle ruimtes, kamers en hoeken zijn weer op een andere manier uniek. Ook het bijbehorende restaurant De Ripper is smullen voor oog en smaak. Of je dus op zoek bent naar ontbijt, diner of een fijne slaapplek; hier moet je zijn!

De 21 kamers van Staats verschillen niet alleen qua indeling en grootte, ze zijn ook een belevenis op zich. Door de hoge plafonds en grote raampartijen krijg je een vorstelijk gevoel. Er is veel ruimte en kleuren sluiten naadloos op elkaar aan. In de doorloop staan sidetables met grote glazen potten vol snoep. Luxe, maar met een ongedwongen sfeer waardoor iedereen zich hier thuis voelt. En ondanks dat er op het gebied van styling overal over na is gedacht, lijkt het op een natuurlijke manier toevallig samen te komen. Het is met recht een warm bad voor menig interieur liefhebber.

In Boutiquehotel Staats bevindt zich het zeer gewaardeerde leerrestaurant De Ripper. De styling van het restaurant is beïnvloed door elementen uit het vroegere onderwijs, en 17de eeuwse details. Het restaurant heeft ook een maatschappelijke functie. Leerlingen die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs kunnen hier een opleiding volgen voor horeca en hospitality. Ze draaien mee en ontwikkelingen sociale vaardigheden. Je kunt er terecht voor ambachtelijk ontbijt (van zelfgebakken quiches, cakes en huisgemaakte jams en pindakaas) en diner. Koffie en lunch kan ook, dit graag wel even vooraf reserveren.

Waar mogelijk proberen de eigenaren Michel en Claudia verantwoorde keuzes te maken. Hun visie is dan ook ‘mooi van buiten, mooi van binnen’. Dat zie je terug in de maatschappelijke functie van het restaurant, maar ook in de producten die ze gebruiken: toiletrollen van ‘The Good Roll’, waterflesjes van ’Earth Water’ en non-toxische reinigingsproducten.

Op zoek naar een mooie en originele locatie om een meeting met een groot gezelschap te geven? Het hotel beschikt over twee prachtige vergaderruimtes met digiborden en een bijbehorende sfeervolle koffiecorner.

Een uitermate smaakvol hotel wat ons betreft! Geweldig voor de bezoekers aan Haarlem, en stiekem ook voor de Haarlemmer zelf. Het ontdekken waard!

Boutiquehotel Staats
Ripperdastraat 13A
2011 KG Haarlem
Tel. 023 200 1234
www.hotelstaats.nl
Facebook.com/hotelstaats
Instagram.com/hotelstaatshaarlem

Prijzen of boeken? Dat kan hier

Fotocredits: Stephanie van der Heijden

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké