Op slechts een kwartier rijden van Haarlem vind je dit prachtige vakantieparkje: Freelodge Village. Zeven sfeervolle, houten vakantiehuisjes in Amsterdam. Ten minste, bijna in Amsterdam. Eigenlijk is het nog net Halfweg, maar binnen een half uurtje fietsen ben je middenin het centrum van onze hoofdstad. De stad is leuk, maar je hebt hem niet per se nodig. Ook in de omgeving van de vakantiehuisjes zijn namelijk genoeg dingen om te bezoeken, zoals de Fruittuin van West. In de lodges kun je met vier volwassen personen logeren, zelf koken en vooral helemaal tot rust komen. Wij probeerden het uit!

 

Vakantiehuisjes Amsterdam Freelodge

 

De huisjes

Wat direct opvalt aan deze huisjes: het hout. Wanneer je binnenstapt, voel je gelijk de gezelligheid en het vakantiegevoel dat al het natuurlijke materiaal uitstraalt. Het hout is allemaal van Nederlandse bodem en in het huisje is gebruik gemaakt van nieuwe, maar ook tweedehands spullen. Wij verbleven in lodge ‘Botanic’, o.a. te zien aan de vele planten, maar de andere huisjes hebben allemaal een eigen thema. Marrakech, Hamlet, Black&White, Vintage, Woodz en de Masterlodge.

 

Amsterdam Rental apartment

 

Al staan de vakantiehuisjes in Amsterdam, je merkt er hier niks van. De huisjes liggen middenin een aangelegd natuurgebied, de Tuinen van West. Het Freelodge park is omringd door bomen en water. Wanneer je ’s ochtends op het terras zit, hoor je bijna alleen maar geluiden uit de natuur. Fluitende vogels, de wind in de bomen. Als je hier niet tot rust komt, lukt dat nergens.

 

Amsterdam Rental apartment

 

Alle vakantiehuisjes hebben ongeveer dezelfde indeling: een eetkeuken met oven, gasfornuis, afwasmachine, koelkast, hoge, openslaande deuren naar het eigen terras, twee slaapkamers een ‘master bedroom’ en een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden), een badkamer met luxe douche en een apart toilet. De meeste spullen die je nodig hebt, zijn al aanwezig. Mochten er kleine kinderen meekomen met het gezelschap, dan kun je vragen om een babybed en -bad (gratis). Super handig!

 

Vakantiehuisje AmsterdamFreelodgeFreelodge

 

Overdag zijn de huisjes al erg leuk, maar vooral ’s avonds komt het gezellige interieur pas helemaal tot haar recht. Overal zijn gezellige, kleine lampen, er liggen dekentjes voor je klaar en zelfs de houtkachel kan aan. Met een mooie zonsondergang mis je de tv niet eens, want het grote raam is dan net een schilderij.

 

Vakantiehuisje AmsterdamVakantiehuisje Amsterdam

 

In de buurt

Overdag kun je lekker op pad gaan. Freelodge heeft fietsen te huur en er zijn kano’s die je tegen betaling kunt gebruiken. Amsterdam is dichtbij, Haarlem is dichtbij. Maar zelfs in het natuurgebied zelf zijn al genoeg dingen te doen. Op een paar minuten lopen vind je bijvoorbeeld de Fruittuin van West: een groot perceel vol fruitbomen, waar de kippen loslopen en waar je overal kunt plaatsnemen op gezellige picknickbanken. Bij de tuin hoort ook een café en een biologische winkel. Echt een aanrader!

 

Fruittuin van West Fruittuin van West

 

Wil je er binnenkort even tussenuit, maar heb je geen zin in een lange reis? Dan raden we de Freelodge vakantiehuisjes in Amsterdam zeker aan. Reserveren kan gemakkelijk via deze link >

 

Contact

Freelodge Village
Nico Broekhuysenweg 8A
1067 HT, Amsterdam
(06) 53 62 83 05
www.freelodge.nl

facebook.com/freelodge
instagram.com/freelodge

booking.com/hotel/nl/freelodge

Nog een kleine tip: de lodges zijn niet heel gemakkelijk met het OV te bereiken. De dichtstbijzijnde bushalte is ongeveer 25 minuten lopen. Goed te doen, mits je niet je hele hebben en houden van thuis hebt meegenomen. En verder goed om te weten: wij mochten van het team van Freelodge blijven logeren, maar de blog is volledig naar eigen ervaring geschreven.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké