Begin dit jaar opende Eco Hotel Plantage Rococo haar deuren. We schreven al eerder een korte blog ter introductie, maar wilden dit plaatje van een hotel natuurlijk ook met eigen ogen bewonderen. Plantage Rococo, gelegen op landgoed Waterland in Velsen-Zuid, is een fantastische tip voor het najaar. Binnen de muren van het historische gebouw ben je tegelijkertijd écht even weg, maar ervaar je ook het knusse, warme gevoel van thuis. Tijd voor een staycation!

 

 

Zodra je aankomt op het landgoed kan de pret beginnen. Op het terrein vind je niet alleen het hotel, maar o.a. ook een mooi, oud koetshuis en een oude tuinmanswoning. Via een romantische slingerweg door de bomen kom je uiteindelijk bij het prachtige hotel aan.

 

 

Binnen is het gezellig aangekleed, staat de muziek aan en is het lekker warm. Een heerlijk welkom als je net uit het herfstige oktoberweer komt. In de lounge / het restaurant kijk je je ogen uit. Het interieur is tot in de puntjes verzorgd, maar op een verrassende en originele manier. Hier kun je terecht voor een kopje koffie, ontbijt, lunch, diner of borrel, ook als je niet logeert in het hotel.

In de middag of avond vermaak je je gemakkelijk. Verspreid door het hotel zijn prachtige (foto)boeken te vinden waar je uren doorheen kunt bladeren, er zijn fietsen beschikbaar zodat je de omgeving kunt verkennen en de bar leent zich goed voor urenlange gesprekken. Daarnaast weet het team van Rococo veel af van de rijke geschiedenis van het landgoed. Enorm interessant!

 

 

Kom je op je kamer, dan liggen er badjassen en badslippers voor je klaar. Het hotel heeft verschillende soorten kamers, allemaal ingericht met oog voor detail. Van de luxe suite met uitzicht op de paarden tot aan de knusse hostelkamer. Zo veel mogelijk van de oude elementen zijn behouden gebleven, zoals de prachtige houten vloeren, de kasten en de klapluiken bij de ramen. Je gaat echt even terug in de tijd, maar zonder in te hoeven leveren op comfort.

 

 

De locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto, maar ook met het OV. Vanuit Haarlem ben je er met de auto binnen een kwartier.

Wil je er de komende periode even tussenuit, maar wel in de buurt van thuis? Dan is Plantage Rococo écht een aanrader. Wij kunnen het weten!

 

Contact

Eco Hotel Plantage Rococo
Rijksweg 116
1981 LD, Velsen-Zuid
+31 (0) 23 22 10 109
www.plantagerococo.nl

instagram.com/plantagerococo
facebook.com/PlantageRococo

 

Openingstijden

Het hotel is in principe elke dag open, maar je moet wel van tevoren reserveren. Dit kan gemakkelijk via de website.

Maandag 8:00 tot 18:00 uur*
Dinsdag 8:00 tot 18:00 uur*
Woensdag 8:00 tot 18:00 uur*
*De keuken is geopend van 8:00 tot 17:00 uur.

Donderdag 8:00 tot 23:00 uur**
Vrijdag 8:00 tot 23:00 uur**
Zaterdag 8:00 tot 23:00 uur**
Zondag 8:00 tot 23:00 uur**
** De keuken is geopend van 8:00 tot 21:00 uur en vanaf 17:30 uur serveren ze diner vanaf de kaart.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké