In Velsen-Zuid, op zo’n kwartier rijden van Haarlem, vind je sinds kort een verborgen parel: Eco Hotel Plantage Rococo. Een hotel, café en restaurant met een prachtige tuin in vergelijkbare stijl als ‘grote zus’ Buitenplaats Plantage in Vogelenzang, waarmee je misschien al bekend bent. Waarom we je hierover vertellen, is omdat Plantage Rococo werkelijk een plaatje is. Daarnaast is het een goede optie voor die ‘staycation’ waar we het al eerder over hadden! In dit hotel heb je namelijk niet alleen het gevoel dat je je in een ander land bevindt, maar zelfs in een andere tijd. En dat op een steenworp afstand van de stad.

 

 

Plantage Rococo is niet zomaar een hotel. Het historische gebouw ligt op landgoed Waterland. Gedurende de 17e en 18e eeuw zeilden Amsterdamse kooplieden naar dit soort buitenplaatsen, net even buiten Amsterdam, om daar de zomer door te brengen. Een van de mooiste hiervan was landgoed Waterland, nu een ecologisch park van 26 hectare.

 

Het hele hotel is opgezet rondom de waarden van een duurzame en ecologische levensstijl. Een deel van de oorspronkelijke meubels is bijvoorbeeld hergebruikt, het restaurant is ‘vega en vegan friendly‘ (zoals ze zelf zeggen) en de connectie met de natuur is overal duidelijk voelbaar. Dus ben je op zoek naar wat rust in deze gekke periode? Hier vind je het gegarandeerd.

 

 

Het gebouw beschikt over vijf prachtige, luxe suites met uitzicht over het mooie park en een eigen badkamer met toilet. Op de zolder van het hotel zijn nog eens zes familiekamers. Deze hebben een gezamenlijk toilet op de gang, maar wel een eigen luxe douche.

 

 

Ook is Plantage Rococo geschikt voor vergaderingen en het geven van workshops of trainingen. Alles is vooraf bespreekbaar met het management. Wil je een evenement bij Plantage Rococo organiseren? Dan kun je contact opnemen met event manager Margot Kramer door te mailen naar plantagerococo@gmail.com.

 

 

Kortom, dit hotel is zeker een bezoekje waard. Ben je op zoek naar meer informatie of wil je alvast reserveren? Kijk dan eens op de website!

Adres

Rijksweg 116
1981 LD, Velsen-Zuid
+31 (0) 23 22 10 109
www.plantagerococo.nl
plantagerococo@gmail.com

www.facebook.com/PlantageRococo
www.instagram.com/plantagerococo

Openingstijden bar/restaurant

Maandag 7:30 tot 20:00 uur*
Dinsdag 7:30 tot 20:00 uur*
Woensdag 7:30 tot 20:00 uur*
*De keuken is geopend van 7:30 tot 19:00 uur.

Donderdag 7:30 tot 23:00 uur**
Vrijdag 7:30 tot 23:00 uur**
Zaterdag 7:30 tot 23:00 uur**
Zondag 7:30 tot 23:00 uur**
** De keuken is geopend van 7:30 tot 21:00 uur.

Het is niet mogelijk om zonder reservering het restaurant, hotel of de tuinen te bezoeken. Reserveringen nemen zij alleen aan via hun online reserveringssysteem dat op de website te vinden is.

 

Foto’s: Plantage RococoHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!