De eigenaren van een van onze favoriete restaurants in Haarlem, restaurant Frenchie, hebben iets nieuws. Sinds kort vind je boven het restaurant aan de Gedempte Oude Gracht 46 een prachtig nieuw boutique hotel. Het stijlvolle interieur van Frenchie is terug te herkennen in de aankleding van de vijf hotelkamers. Modern Frans, Parijs-achtig, urban, een aantal grappige, verstopte details en hier en daar een hondenpootje ter verwijzing naar de schattige Franse bulldogs. Na een jaar verbouwen is het hotel eindelijk geopend en kan het nieuwe Hôtel Frenchie-avontuur beginnen. Wij gingen op bezoek!

 

Hotelkamer Hotel Frenchie Haarlem

 

Eigenaren Lisa en Tim hadden het al langer op hun verlanglijst staan: een eigen Frenchie hotel. Toen vorig jaar eindelijk het pand boven hun restaurant beschikbaar kwam, was de keuze snel gemaakt. En een jaar plannen, breken en bouwen heeft geresulteerd in een prachtige, nieuwe hotspot in het midden van Haarlem. Ze kunnen niet wachten tot de toeristen, maar ook mensen uit de omgeving komen logeren in hun nieuwe Parijse paradijs.

 

Hotelkamer Hotel Frenchie HaarlemMinibar Hotel Frenchie Haarlem

 

Het hotel heeft vijf prachtige kamers die stuk voor stuk zijn ingericht met oog voor detail. Het pronkstuk is toch wel de zoldersuite met een groot bed en een badkuip middenin de kamer. Ook de suite op de eerste verdieping is fantastisch en heeft een chique, maar gezellige uitstraling. Verder zijn er nog de comfortkamers, die allemaal ook beschikken over een badkamer met regendouche. Alle kamers hebben airconditioning, een minibar, een zithoek, een smart tv en een bluetooth speaker. Wat wij ook heel leuk vinden: in de kamers zijn de authentieke, Haarlemse kenmerken bewaard gebleven, zoals de klassieke ramen en houten balken. Een mooie mix tussen Haarlemse en Franse elementen dus.

 

Zolder suite Hotel Frenchie HaarlemBadkamer Hotel Frenchie HaarlemBadkamer Frenchie
Hotelkamer Hotel Frenchie Haarlem

 

De mogelijkheden in het hotel zijn divers. Je kunt komen logeren voor een nachtje, een weekend, maar ook langer. Verder zijn er wisselende arrangementen beschikbaar, bijvoorbeeld voor een overnachting in combinatie met een 4-gangenmenu van Frenchie (op de kamer) en een uitgebreid ontbijt op bed. Je kunt je dus lekker laten verwennen!

 

 

Kortom: Haarlem heeft er een prachtige nieuwe hotspot bij en wij zijn fan!

 

Contact

Hôtel Frenchie
Gedempte Oude Gracht 46
2011 GS, Haarlem
www.frenchie.nl

facebook.com/Frenchiehaarlem
instagram.com/frenchiehaarlem

Verblijf boeken

Direct je verblijf bij Hôtel Frenchie boeken? Bekijk de beschikbaarheid op Booking.com >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké