Zit de vier al in de klok? In het monumentaal pand uit 1906 op de hoek van Zijlvest en Raaks is Haarlem een wijnbar/café/hotel rijker. In misschien wel het mooiste stukje van het pand, precies op de hoek, is de wijnbar. Zoals gewend een wijntje aan de bar of bij de serveerder bestellen? Nee, in de 21ste eeuw wordt een state-of-the-art wijndispenser gebruikt: je serveert jezelf naar wens een slok, half glas of heel glas. Dát is wijnen proeven, wijnen ervaren en wijnen beleven. Geheel in stijl.

Raecks-Haarlem-02

Raecks-Haarlem-16

In het geavanceerde serveersysteem maakt het oxidatieproces in een ontkurkte fles geen kans én staan de flessen wit en rood op exact de juiste temperatuur. Gevolg: wijnen à la minute in topconditie met aroma’s, fruittonen en tannines in perfecte harmonie. Het enige wat jij hoeft te doen is een bedrag te laden op de opwaardeer kaart, je glas onder de tap te houden en de knop in te drukken. Ontdek een mooie, nieuwe wijn en kies voor een slok. Blijkt die ene kostbare, duurdere wijn niet geheel naar jouw smaak, dan zit je gelukkig niet opgescheept met een heel glas – of fles.

Raecks wijnbar Haarlem 10

Raecks Haarlem 09

Er staan 32 wijnen voor je klaar. Bevalt het glas? In de wijnbar, in het café of op het terras is het optimaal genieten. Het terras is bijna de hele dag overgoten met zonnestralen en ’s avonds zakt de zon mooi onder over het water. Een aangeklede antipasti-, kaasplank of charcuterie erbij en jij zit goed. Waar de wijnbar je de mooiste wijnen laat zien, kun je in het café-gedeelte ook andere (alcoholische) drankjes bestellen.

Raecks Haarlem 10

Eigenaar, wijnhandelaar en vinoloog Elout Stevens haalt de wijnen van over de hele wereld naar Haarlem: Libanon, Zuid-Afrika, Frankrijk, Californië, Zuid-Amerika, Atlasgebergte, Oostenrijk, Spanje. Om de twee à drie maanden wordt er een nieuwe selectie aangekoppeld. Proevend van de wijnen, lezend in de dikke wijn-boeken en pratend met mede-levensgenieters verrijk je je wijnkennis. Het verhaal achter de Francis Ford Coppola weten of dat achter Ripasso? Dan zit je bij Raecks goed, want mooie verhalen over wijnen om de beleving compleet te maken kennen ze genoeg.

Raecks Haarlem 05

Raecks Haarlem 01

’s Ochtends wordt de wijnbar moeiteloos omgetoverd tot coffee corner. Voordat de dag begint zit je – zeker ook als niet-hotelgast – bij Raecks in een oase van rust aan de koffie, krant en croissant terwijl de stad alvast aan je voorbijraast. Wanneer je je laptop openklapt is de kans groot dat je blijft plakken tot de lunch voor een broodje gerookte zalm of salade avocado. En het mooie pand verlaten hoeft zelfs nóg niet; een van de twintig hotelkamers boeken is altijd een optie. Een perfecte locatie midden in het centrum om te verblijven.

90426911

Raecks Haarlem 13

Hotel Raecks

Raaks 1

2011 VA Haarlem
www.hotelraecks.nl

Tel 023 5326629

Boek een kamer >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké