Nu de zon weer begint te schijnen krijgen wij zin in bier. Haarlem is al járen een echte bierstad en heeft zelfs een eigen bier: Jopen. Maar waar drink je een goede goudgele rakker? Wij hebben de 10 leukste plekken voor speciaalbier in Haarlem op een rij gezet. Cheers!

Speciaalbier-in-Haarlem

Jopenkerk
‘Ons’ Jopenbier wordt gebrouwen in de Jopenkerk. Naast brouwerij is deze biertempel ook een restaurant en borrelplek. Als bierliefhebber is het hier genieten. Van het uitzicht op de biervaten, de brouwerij en de kerk zelf. Het eeuwenoude Jopen Hoppenbier en Jopen Koyt vloeit rijkelijk uit de tap, en er zijn inmiddels veel soorten Jopenbier bij gekomen. Van zoet tot bitter, van fris tot sterk. Het vaste assortiment wordt elk seizoen aangevuld met seizoensbier. Rondleidingen of proeverijen zijn ook mogelijk.
Gedempte Voldersgracht 2, 2011 WB Haarlem, www.jopen.nl/jopenkerk

Jopenkerk

Uiltje Bar
Ook het Uiltje brouwt haar eigen bier. In deze speciaalbier-bar kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Op de tap maar liefst dertig biertjes! Je drinkt hier natuurlijk Uiltje bier, maar ook speciaalbier van over de hele wereld. Van rauwe IPA’s tot hoppige amber ales, rauchbieren en stouts, 16% barrel aged bier en veel meer. Het motto van Uiltje Bar: ‘F*cking goed bier maken. Punt uit.’
Zijlstraat 18, 2011 TN Haarlem, www.brouwerijhetuiltje.nl

Uiltje-Bar-Haarlem-4

Koops
Café Koops in de Damstraat is een begrip in Haarlem. Authentiek en gezellig met veel speciaalbier. Het vaste bier is Hertog Jan. Deze wordt aangevuld met wisselende speciaalbieren op de tap. Koops organiseert ook regelmatig proeverijen en bokbiertochten. Nuttig je biertje met goed weer op het terras, Koops heeft namelijk een topuitzicht op de mooie Bavokerk.
Damstraat 4, 2011 HA Haarlem, www.cafekoops.nl

Pand 13
Dit restaurant is nog vrij nieuw in Haarlem. Naast heerlijk bourgondisch eten hebben ze ook ongeveer 30 speciaalbieren uit fles en een paar bieren op de tap. Vergeet deze hotspot dus niet als borrelplek. De bieren zijn o.a. van Jopen, Vedett, Brand en ’t IJ. Groot voordeel: veel lekkere happen op de kaart om naast de dorst ook de honger te stillen.
Pand13, Kruisstraat 13, 2011 PV Haarlem, www.pand13.nl

Pand 13 Haarlem01

’t Kantoor
In dit gezellige hoekpandje midden in het Haarlemse centrum is een drankje doen altijd feest. Er is ook een klein terras waar je lekker mensen kunt kijken. Er zijn 12 tapbieren waarvan 2 wisselend, en meer dan 30 op de fles.
Gierstraat 78, 2011 GG Haarlem, www.tkantoor.nl

T kantoor Haarlem

Café De Vijfhoek
Zoals de naam al zegt blijven wij nog even in de Haarlemse Vijfhoek. Dit café draagt de naam van deze gezellige buurt. Een begrip in Haarlem. Dit café ligt aan een klein pleintje en er is altijd iets te beleven. Een bruine kroeg die met de tijd mee gaat. Van live muziek, jamsessies en bier!
Wolstraat 20, 2011 ZA Haarlem, www.cafedevijfhoek.nl

In den Uiver
Dit proeflokaal is gevestigd in een voormalige vishandel. Het prachtige pand aan de Riviervischmarkt is even authentiek van binnen. Proeven kan je hier zeker. Veel sterk spul, wijn en natuurlijk bier. 10 Bieren op de tap, en 10 uit de fles.
Riviervischmarkt 13 2011 HJ, Haarlem, www.indenuiver.nl

In den Uiver Haarlem

Café Lokaal
De nieuwste bier-aanwinst in Haarlem! Dit biercafé richt zich op lokale bieren uit Nederland. Het Haarlemse bier Jopen, Largum, Uil en Briljant is vertegenwoordig, maar ook Klein Duimpje, Berghoeve, Prael, ’t IJ, Oedipus, La Trappe, SNAB, Walhalla, Bruut, Gulpener, Natte Gijt, Bebaarde Brouwers en Ramses.
Koningstraat 46 zw, Haarlem, www.facebook.com/bierlokaalhaarlem

Bruxelles
Al jaren het eetcafé van Haarlem in een gezellig steegje midden in het centrum. Bruxelles heeft ruim 50 verschillende speciaalbieren op de speciale bierkaart. De bieren komen vooral uit Nederland en Belgie. De sfeer is hier altijd goed!
Lange Wijngaardstraat 16, Haarlem, www.cafebruxelles.nl

Coster 52
Café/restaurant Coster 52 in de Lange Veerstraat heeft De bar 8 tapkranen waar een wisselend assortiment op komt. Eén daarvan is Heineken 0.0, en hiermee zijn ze de eerste in Nederland. Verder hier lekkere wijnen en tot in de late uurtjes borrelhapjes.
Lange Veerstraat 20-22, Haarlem, www.coster52.nlHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!