Nu de zon weer begint te schijnen krijgen wij zin in bier. Haarlem is al járen een echte bierstad en heeft zelfs een paar eigen bieren, waaronder Jopen en Uiltje. Maar waar drink je een goede goudgele rakker? Wij hebben de 11 leukste plekken voor speciaalbier in Haarlem op een rij gezet. Cheers!

 

Speciaalbier-in-Haarlem

Jopen bier in Haarlem bij de Jopenkerk

‘Ons’ Jopenbier wordt gebrouwen in de Jopenkerk. Naast brouwerij is deze biertempel ook een restaurant en borrelplek. Als bierliefhebber is het hier genieten. Van het uitzicht op de biervaten, de brouwerij en de kerk zelf. Het eeuwenoude Jopen Hoppenbier en Jopen Koyt vloeit rijkelijk uit de tap, en er zijn inmiddels veel soorten Jopenbier bij gekomen. Van zoet tot bitter, van fris tot sterk. Het vaste assortiment wordt elk seizoen aangevuld met seizoensbier. Rondleidingen of proeverijen zijn ook mogelijk.
Gedempte Voldersgracht 2Meer over de Jopenkerk >

Jopenkerk speciaalbier

Bier in Haarlem drinken bij Mooie Boules 

Deze hotspot serveert naast Haarlems bier (Uiltje) ook Swinckels bier! Er staat een brede bar waar grote biertanks zijn aangesloten. Naast lekker eten en drinken, staat spelen ook centraal. Van karaoke, tot bordspelletjes, tot natuurlijk Jeu de Boules. Bij Mooie Boules kan je van alles spelen onder het genot van een lekker hapje en een drankje.
Oerkapkade 3 – Meer over Mooie Boules >

Bier Haarlem

Geen uiltje tukken bij Uiltje Bar, maar speciale bieren drinken

Ook het Uiltje brouwt haar eigen bier. In deze speciaalbier-bar kunnen liefhebbers hun hart ophalen met een lekker biertje. Op de tap maar liefst dertig biertjes! Je drinkt hier natuurlijk Uiltje bier, maar ook speciaalbier van over de hele wereld. Van rauwe IPA’s tot hoppige amber ales, rauchbieren en stouts, 16% barrel aged bier en veel meer. Het motto van Uiltje Bar: ‘F*cking goed bier maken. Punt uit.’
Zijlstraat 18 – Meer over Uiltje Bar >

Uiltje-Bar-Haarlem-4

Speciaalbier in Haarlem proef je bij Koops

Café Koops in de Damstraat is een begrip in Haarlem. Authentiek en gezellig met veel speciaalbier. Het vaste bier is Hertog Jan. Deze wordt aangevuld met wisselende speciaalbieren op de tap. Koops organiseert ook regelmatig proeverijen en bokbiertochten. Nuttig je biertje met goed weer op het terras, Koops heeft namelijk een topuitzicht op de mooie Bavokerk.
Damstraat 4 Meer over Koops >

 

Geen dertien in een dozijn: Pand 13

Dit restaurant is nog vrij nieuw in Haarlem. Naast heerlijk bourgondisch eten hebben ze ook ongeveer 30 speciaalbieren uit fles en een paar bieren op de tap. Vergeet deze hotspot dus niet als borrelplek. De bieren zijn o.a. van Jopen, Vedett, Brand en ’t IJ. Groot voordeel: veel lekkere happen op de kaart om naast de dorst ook de honger te stillen.
Pand13, Kruisstraat 13Meer over Pand 13 >

Pand 13 Haarlem01

Na een dagje werken ga je langs bij ’t Kantoor

In dit gezellige hoekpandje midden in het Haarlemse centrum is een biertje doen altijd feest. Er is ook een klein terras waar je lekker mensen kunt kijken. Er zijn 12 tapbieren waarvan 2 wisselend, en meer dan 30 op de fles. Ga je voor een biertje van de tap of een wisselend speciaalbier?
Gierstraat 78 – Meer over ’t Kantoor > 

T kantoor Haarlem

Eén speciaalbier? Of blijven we nog even bij Café De Vijfhoek

Zoals de naam al zegt blijven wij nog even in de Haarlemse Vijfhoek. Dit café draagt de naam van deze gezellige buurt. Een begrip in Haarlem. Dit café ligt aan een klein pleintje en er is altijd iets te beleven. Een bruine kroeg die met de tijd mee gaat. Van live muziek, jamsessies en bier! Gezellig bier drinken in Haarlem doe je hier.
Wolstraat 20Meer over Café de Vijfhoek >

Speciaalbier proeven bij In den Uiver

Dit proeflokaal is gevestigd in een voormalige vishandel. Het prachtige pand aan de Riviervischmarkt is even authentiek van binnen. Proeven kan je hier zeker. Veel sterk spul, wijn en natuurlijk bier. 10 Bieren op de tap, en 10 uit de fles. Riviervischmarkt 13 –  Meer over In den Uiver >

 

In den Uiver Haarlem speciaalbier

 

Café Lokaal: een echte bier café in Haarlem

De nieuwste bier-aanwinst in Haarlem! Dit biercafé richt zich op lokale bieren uit Nederland. Het Haarlemse bier Jopen, Largum, Uil en Briljant is vertegenwoordig, maar ook Klein Duimpje, Berghoeve, Prael, ’t IJ, Oedipus, La Trappe, SNAB, Walhalla, Bruut, Gulpener, Natte Gijt, Bebaarde Brouwers en Ramses.
Koningstraat 46 zw – Meer over Café Lokaal >

De bierkeuze is reuze bij Bruxelles

Al jaren het eetcafé van Haarlem in een gezellig steegje midden in het centrum. Bruxelles heeft ruim 50 verschillende speciaalbieren op de speciale bierkaart. De speciaalbieren komen vooral uit Nederland en Belgie. De sfeer is hier altijd goed!
Lange Wijngaardstraat 16Meer over Bruxelles > 

Bier van de tap bij Coster 52

Café/restaurant Coster 52 in de Lange Veerstraat heeft 8 tapkranen waar een wisselend assortiment op komt. Eén daarvan is Heineken 0.0, en hiermee waren ze de eerste in Nederland. Verder drink je hier lekkere wijnen en ga je door tot in de late uurtjes met smakelijke borrelhapjes.
Lange Veerstraat 20-22 – Meer over Coster 52 >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké