Lekker een avondje naar de film, het blijft een heerlijke bezigheid. In Haarlem zijn twee grote bioscopen: de Pathé in het Raakskwartier en de Filmschuur in de Lange Begijnestraat. Wat waar draait en hoe de sfeer is? Lees even verder..

De Filmschuur is onderdeel van de Toneelschuur. Naast films dus ook toneel en muziek op deze mooie plek midden in het centrum. De Filmschuur is aangesloten bij Cineville. Hier draaien de echte kwaliteitsfilm. Actueel, maar ook klassiekers, filmhuis en films uit verschillende culturen. Wat ik zo fijn vindt aan deze bioscoop is het uiterlijk: het gebouw is een plaatje om te zien. Je bent er echt even uit. Beneden is een mooi cafe waar het ook geen straf is om voor of na de film een drankje te doen. De zalen zelf zijn ook prettig; niet te groot, heerlijke stoelen en lekker boven elkaar geplaatst zodat je ook echt wat zit en niet tegen het achterhoofd van je voorbuur aan het aankijken bent.

Pathé Haarlem in de raaks is natuurlijk meer de ‘grotere’ bioscoop. Hier draaien in acht zalen de grote films in allerlei genres. Ook veel kinderfilms. Hier geen gezellig cafe, maar wel een food en drank corner waar je popcorn en M&M’s kan scoren. Het moderne gebouw is ook mooi gemaakt. De zalen zijn beneden. Groottes verschillen, maar ze zijn allemaal fijn met goede stoelen en ook hier goed uitzicht op het scherm. Wil je wat eten of drinken voor of na de film? De Jopenkerk, Rubens Burger en Woodstone zijn allemaal op loopafstand.

Liever buiten Haarlem maar wel in de buurt? Hoofddorp, Beverwijk en natuurlijk Amsterdam hebben ook bioscopen. Geniet van je filmavond!

Toneelschuur
Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
Toneelschuur.nl

Pathé Haarlem
Zijlvest 41-43
2011 VB Haarlem
Pathe.nl/bioscoop/haarlemHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!