Voor een avondje doorzakken en je bij Bar Wigbolt in de Smedestraat aan het goede adres. Bij deze borrel- en cocktailbar hebben ze naast de ‘normale’ drankjes ook – je raadt het al – heerlijke cocktails. Niet zomaar cocktails, want ze hebben allemaal aparte namen zoals Haarlem Mule, Clover Club en Laatste woord. Ze smaken heerlijk. Het leuke is; je kunt ze nu zelf leren maken. Wigbolt doet namelijk ook aan cocktailworkshops!

De workshops worden gegeven in de aparte ruimte beneden. Knus, maar toch genoeg ruimte voor een groep. Wij mochten dit met de Haarlem City Blog crew proberen. En wij zeggen geen nee tegen cocktails 🙂 De mannen van Wigbolt zetten alle tools en ingrediënten klaar (bergen fruit, snijmateriaal, zeefjes, maatbekers – er komt meer bij kijken dan je denkt). Zoals het hoort bij een echte workshop vertelt eigenaar Bob meer over de geschiedenis van de cocktail, welke soorten er zijn, wat erin gaat en hoe de verhoudingen zijn. Ik dacht: wat mixen, shaken en klaar. Maar dat blijkt toch heel anders te zijn. Bob vertelt vol enthousiasme erover. Wij lurken aan onze cocktail, uiteraard.

Het blijft niet bij drinken en luisteren, we moeten aan de bak. Shaken, snijden, uitpersen, afmeten.. We beginnen met een Pornstar Martini. En ik moet zeggen voor een eerste keer: hij smaakt top en ziet er uit om door een ringetje te halen. Dankzij de hulp van Bob. De passievrucht maakt het helemaal af.

Als laatste maken wij een Sour. Dit is er een om te onthouden, hij is namelijk te maken in heel veel soorten. De verhouding is altijd 4:2:1 (drank, suikerwater, geperste limoen of citroen). We kiezen allemaal een andere dranksoort, van zware whisky, limoncello of Licor 43. Leuk, want dit smaakt allemaal zo anders!

De cocktailworkshops zijn ideaal voor een groepsuitje, met je collega’s (lekker losjes) of een vrijgezellenfeest. Ze zijn 1,5 uur of 2 uur. Meer weten? Kijk op de site van Wigbolt.

Gewoon zin in een gezellige borrelavond? Dat kan natuurlijk zeker bij Wigbolt. Er is geen eten (behalve borrelhapjes), dus hier zit je geen dinerende mensen in de weg. De bar is trotse bezitter van 100 verschillende wodka’s, wisky’s, bieren, gin, wijn… Alles bij Wigbolt (begint bij de naam, Wigbolt is de voornaam van meneer Ripperda) heeft een Haarlems accent. Extra leuk!

Bar Wigbolt
Smedestraat 21
2011 RE Haarlem
www.barwigbolt.nl
Tel (0) 23 2025 970Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie