In het eerste weekend van september was het dan eindelijk zover: Theater de Liefde opende haar deuren voor mensen die kleinkunst, cabaret en muziek in Haarlem een warm hart toedragen. Het theater bevindt zich in de oude Begijnhofkapel, tegenover de Waalse kerk (die tevens de oudste kerk van onze stad is), middenin het centrum. Het is een initiatief van Mylou Frencken, Simone Lensink en Gerrie Hondius. Mylou Frenchen is niet alleen dagelijks als barvrouw te zien in het tv-programma ‘’Met het mes op tafel’’. Ook kennen we haar als zangeres en liedschrijfster in diverse samenstellingen. Gerrie Hondius is een veelzijdig kunstenares, maar de laatste jaren bovenal actief als zandtekenares. Zo ook tijdens het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout in 2014. Beiden hebben een vast plekje in de agenda.

 

Theater de Liefde

 

Vanuit liefde en passie

In februari kwam alles rond en na een flinke verbouwing is de voormalige kapel omgetoverd tot een intiem en authentiek theater waar de liefde vanaf straalt. Het theater heeft geen winstoogmerk en draait dan ook volledig op (meer dan 70!) vrijwilligers. In de (enige) zaal is er plaats voor maximaal 120 cultuurliefhebbers. Onlangs kwam het theater nog flink in het nieuws toen ze aankondigden dat iederéén, en dus niet twee derde van de volledige capaciteit, welkom was bij de try-out van Theo Maassen. Overigens lapt het theater – zoals ze het zelf zo mooi zeggen – de overige coronaregels niet aan haar rode hakken. 

 

Theater de Liefde

 

Programmering

Op donderdag, vrijdag en zaterdag bestaat het programma uit kleinkunst en cabaret. De zondag is voor klassieke muziek, maar ook worden er heuse talkshows gehost. Kindertheater zal vanaf het nieuwe jaar aan het programma worden toegevoegd. Naast een podium voor jong talent, stelt het theater haar prachtige ruimte ook beschikbaar als repetitieruimte voor koren en toneelgezelschappen. Hiermee heeft het dus ook een verbindende functie in de stad. Vanaf oktober zal een zogeheten Popup Choir de ruimte maandelijks vullen met hoge noten. Halleluja! 

 

 Theater de Liefde

 

Check de agenda, wees welkom in Theater de Liefde en spread the love!

 

Contact

Theater de Liefde
Begijnhof 10
2011 HE, Haarlem
www.theaterdeliefde.nl

facebook.com/theaterdeliefde 
instagram.com/theaterdeliefde

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie