Wingfoilen? Ik hoor je denken: ‘Daar heb ik nog nooit van gehoord’. Maar van wind- en kitesurfen vast wel. Wingfoilen is een combi van het beste van deze twee, maar dan veiliger, toegankelijker en mogelijk met minder wind. Voor de sportieveling, maar ook zeker voor gezinnen, vriendengroepen, schoolklassen, als bedrijfsuitje of als vrijgezellenuitje. Bij Time2Wing aan de Mooie Nel in Spaarndam, bij watersportcentrum Dynamique, ben je vanaf Haarlem binnen een paar minuten. Alleen maar voordelen dus. Dan is nu de vraag: ga jij ook overstag?

 

Wingfoilen Haarlem

 

Wat is wingfoilen

Wingfoilen is dus een combinatie tussen verschillende watersporten. De sport is nog relatief nieuw en Time2Wing is een van de eersten in Nederland waarbij je hiervoor terecht kunt. Als er ook maar een beetje wind staat, kun je je al prima vermaken op het water. Met de ‘foil’ in wingfoilen word verwezen naar het onderste deel van een foilboard. De foil hangt onder het board en zorgt ervoor dat je bij voldoende snelheid uit het water lift. Een beetje net als een dolfijn. Heb je dit kunstje uiteindelijk goed onder de knie, dan vlieg je over het water.

 

Wingfoilen

 

Bij het begin beginnen

Maar voordat je over het water scheurt, begin je natuurlijk bij de basis. Op het land leer je de wing eerst begrijpen en besturen. Hier krijg je verschillende instructies over windrichtingen en hoe de wing daarop reageert. Als dit een beetje lukt, hijs je jezelf in een wetsuit en ga je het water op. Eerst met een (iets stabielere) surfplank, pas later met het foilboard. Met de wing tussen je voeten peddel je upwind naar de perfecte plek om te starten. Je legt je board dwars op de windrichting en klimt erop, zoals je geleerd hebt op het droge. En gaan met die banaan!

 

Time2Wing Haarlem Time2Wing Haarlem Wingfoilen Haarlem

 

Het team

Instructeur Erik Rijsenbrij zwemt ondertussen met je mee en geeft aanwijzingen waar nodig. Ervaring heeft hij zelf genoeg, want als medeoprichter van surfschool First Wave in Zandvoort is hij bekend met veel verschillende watersporten. Ook de andere eigenaar Lars van der Veen, founder van Surfana in Bloemendaal, heeft verstand van zaken. Samen delen ze de passie voor het surfen, het water en al het gezellige daar omheen.

 

 

Hapjes en drankjes

Voor degenen die aan de les nog een stukje extra gezelligheid willen plakken, kan het bier koud gezet worden en heeft Time2Wing o.a. een leuke samenwerking met Paviljoen Loef. Met een bootje word je naar het tegenovergelegen paviljoen gebracht en kun je lekker relaxen met een hapje en een drankje. Heb je zelf nog andere toffe ideeën dan kun je dat gerust aangeven bij Time2Wing en kijken zij wat ze voor je kunnen doen.

 

Wingfoilen HaarlemDynamique

 

Oh ja, en als je aankomt op de parkeerplaats en er gelijk een bal in je schoot wordt geworpen, wees dan niet bang; dat is Nel de waakhond. Nel. Toeval? Ik denk het niet.

 

Contact

Time2Wing
De Laars 14
2064 JZ, Spaarndam
wingfoilsurfschool.com

facebook.com/TIME-2-WING
instagram.com/time2wing

 

Openingstijden

Op afspraak.

 

Fotografie door Niels van den Akker en Rianne Lourens.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké